Πολιτική
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 13:30

ΝΔ: Οδηγούν την οικονομία σε παράλυση

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος άσκησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορώντας την ότι με την πολιτική που ακολουθεί, βυθίζει την Ελλάδα στην ύφεση, την ανεργία και λιτότητα.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή την έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, άσκησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορώντας την ότι με την πολιτική που ακολουθεί, βυθίζει την Ελλάδα στην ύφεση, την ανεργία και λιτότητα.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν ακούει. Τα αδιέξοδα του Μνημονίου και η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου έχουν οδηγήσει την οικονομία σε παράλυση. Οι θυσίες των πολιτών πάνε χαμένες και το μέλλον είναι δυσοίωνο», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, σημειώνοντας πως όσα τονίζει η ΤτΕ στην έκθεσή της, «τα φωνάζει εδώ και μήνες ο Αντώνης Σαμαράς».

Ο κ. Μιχελάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη σχεδίου, οράματος, ελπίδας και αναπτυξιακής προοπτικής. «Έχουν αυτοπαγιδευτεί, έχουν οδηγήσει την οικονομία και την ελληνική κοινωνία σε τραγικά αδιέξοδα», πρόσθεσε, ενώ επανέλαβε τη ν πρόταση της ΝΔ για αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής.

Αναφερόμενος στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα αν προτίθεται να φέρει το θέμα για συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο ή όχι. «Άκουσα ότι πρόκειται να συσταθεί δημόσια εταιρία που θα έχει ως εγγύηση την περιουσία του δημοσίου. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν αυτή η ιστορία θα περάσει με τη μορφή προεδρικού διατάγματος χωρίς να ενημερωθεί η Βουλή, όπως εξάλλου επιτρέπει και το μνημόνιο ή αν θα υπάρξει συζήτηση επ΄αυτού», δήλωσε.

Επανέλαβε επίσης πως το μόνο κοινό σημείο που έχει η ΝΔ με τα όσα έχει πει η τρόικα για το θέμα, είναι τα 50 δισ. ευρώ. «Από εκεί και πέρα είναι η μέρα με τη νύχτα. Αντιμετωπίζουν τη χώρα ως εταιρία υπό εκκαθάριση», σημείωσε.

Ο κ. Μιχελάκης επανέφερε και το θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κάνοντας λόγο για αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών, που όπως είπε, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Η κυβέρνηση δείχνει να βρίσκεται σε πολιτικό βέρτιγκο, τόνισε και κάλεσε τους υπουργούς να σταματήσουν να παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων και να πουν την αλήθεια.

Γ. Πεταλωτής: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας

«Η ΝΔ ανακαλύπτει ζητήματα που θα έχρηζαν ακόμη και βράβευσης για σενάριο επιστημονικής φαντασίας», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Εμείς έχουμε να κάνουμε με την πραγματικότητα, τον αγώνα για τον 13ο και 14ο μισθό τον δίνουμε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να θέσει τέτοιο ζήτημα και φυσικά δεν πρόκειται να τεθεί τέτοιο θέμα».

Επιπλέον, ανέφερε ότι το να βάζει η ΝΔ τέτοιο ζήτημα, «όταν εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο, έχει να κάνει με την ίδια την τρομοκράτηση των πολιτών που ελλείψει του στοιχειώδους πολιτικού λόγου και μιας στοιχειωδώς σοβαρής πολιτικής πρότασης, η ΝΔ το χρησιμοποιεί».

«Έχουμε απαντήσει στην πράξη ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη», κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ