Κόσμος
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 00:16

Νετανιάχου: Προσηλωμένο στην ειρηνευτική συμφωνία με την Αίγυπτο το Ισραήλ

Το Ισραήλ παραμένει προσηλωμένο στην ειρηνευτική συμφωνία του 1979 με την Αίγυπτο, διαβεβαίωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σημείωσε, ωστόσο ότι, αν και ελπίζει πως οι προσπάθειες της Αιγύπτου για την επίτευξη δημοκρατίας θα επιτύχουν, πρέπει να είναι προετοιμασμένος και για το χειρότερο.

Το Ισραήλ παραμένει προσηλωμένο στην ειρηνευτική συμφωνία του 1979 με την Αίγυπτο, διαβεβαίωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σημείωσε, ωστόσο ότι, αν και ελπίζει πως οι προσπάθειες της Αιγύπτου για την επίτευξη δημοκρατίας θα επιτύχουν, πρέπει να είναι προετοιμασμένος και για το χειρότερο.

«Κάθε Αιγύπτιος πρέπει να ξέρει ότι ο λαός του Ισράηλ είναι προσηλωμένος στην ειρήνη» με την Αίγυπτο, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την ετήσια διάσκεψη των προέδρων των κύριων αμερικανικών εβραϊκών οργανώσεων στην Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Νετανιάχου υπογράμμισε πως «το Ισραήλ θέλει η Αίγυπτος να επιτύχει στην προσπάθειά της για επίτευξη μιας γνήσιας δημοκρατίας με διάρκεια», επαναλαμβάνοντας ωστόσο το χειρότερο σενάριο, στο οποίο μια μη δημοκρατική, ισλαμική κυβέρνηση θα αντικαθιστούσε τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

«Ως πρωθυπουργός του Ισραήλ είμαι υπεύθυνος για την ασφάλεια περισσότερων από επτά εκατομμυρίων Ισραηλινών, οι οποίοι ζουν σε ένα και μοναδικό εβραϊκό κράτος. Δεν μπορώ μόνο να ελπίζω για το καλύτερο. Πρέπει επίσης να είμαι προετοιμασμένος και για το χειρότερο», σημείωσε.

Καταλήγοντας ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξήγησε πως ένα μέρος αυτής της προετοιμασίας είναι να προειδοποιήσει τους ηγέτες και αυτούς που χαράζουν την πολιτική στον κόσμο για τους πιθανούς κινδύνους που βρίσκονται μπροστά μας.