Κόσμος
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 09:39

Νταρ ες Σαλάμ: Πολύνεκρες εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν από σειρά εκρήξεων στην κεντρική αποθήκη πυρομαχικών του Νταρ ες Σαλάμ -οικονομική πρωτεύουσα της Τανζανίας. Πανικός στους κατοίκους. Εκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο της πόλης.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν από σειρά εκρήξεων στην κεντρική αποθήκη πυρομαχικών του Νταρ ες Σαλάμ -οικονομική πρωτεύουσα της Τανζανίας.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην στρατιωτική βάση Γκόνγκ λα Μπότο στην περιοχή Ιλάλα, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους, ενώ οι αρχές υποχρεώθηκαν να κλείσουν προσωρινά το αεροδρόμιο.

O αρχηγός του γενικού επιτελείου του στρατού Αμπντουραχμάν Σίμπο ανακοίνωσε ότι 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι κάτοικοι παρακείμενων περιοχών. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Μιζένγκο Πίντα είπε ότι είχαν ανασυρθεί 17 σοροί.

«Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην κεντρική αποθήκη πυρομαχικών του Νταρ ες Σαλάμ. Το διεθνές αεροδρόμιο έκλεισε για προληπτικούς λόγους. Οι εκρήξεις έχουν σταματήσει», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της χώρας και πρόσθεσε πως τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Παρόμοια έκρηξη το 2009 σε άλλη στρατιωτική βάση του Νταρ ες Σαλάμ είχε προκαλέσει το θάνατο 26 ανθρώπων και τον τραυματισμό 700.