Πολιτική
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 16:28

«Καμπανάκι» Χρ. Πρωτόπαπα προς υπουργούς

Την πρόθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίζει διατάξεις που εισηγούνται υπουργοί, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως διάλογος και συμφωνία με την ΚΟ, γνωστοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Την πρόθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίζει διατάξεις που εισηγούνται υπουργοί, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως διάλογος και συμφωνία με την ΚΟ, γνωστοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης ανακοίνωσε την τροποποίηση ρύθμισης στο νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα που αφορούσε τις δικηγορικές εταιρείες έπειτα από την προειδοποίηση που απηύθυναν κυβερνητικοί βουλευτές ότι θα καταψηφίσουν το ν/σ εάν δεν υπάρξει αλλαγή.

«Αντί να πηγαίναμε σε άνοιγμα του επαγγέλματος, πηγαίναμε σε καρτελοποίηση», τόνισε αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Πρωτόπαπας, σημειώνοντας μάλιστα ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή.

«Πρέπει να συνηθίσουμε -και το προαναγγέλλω- ότι από εδώ και πέρα όπου υπάρχουν διαφωνίες, θα γίνεται διάλογος. Ο διάλογος αυτός θα πρέπει να καταλήγει σε κάποια συμφωνία. Ειδάλλως, δεν σημαίνει εξ ορισμού πως ό,τι φέρνει ο υπουργός πρέπει να ψηφίζεται», ανέφερε.

Διευκρίνισε επίσης ότι μια διάταξη που είναι κεντρική πολιτική του κόμματος, βεβαίως και θα ψηφιστεί, καθώς όπως είπε, «στηρίζουμε τη γενική πορεία μας», επισήμανε ωστόσο ότι αν πρόκειται για μια διάταξη «που έβαλε ο Χ ή ο Ψ υπουργός σε ένα νομοσχέδιο δεν είμαστε υποχρεωμένοι χωρίς διάλογο και χωρίς συμφωνία να το ψηφίζουμε».

Οσον αφορά στο ζήτημα με τους ημιυπαίθριους, ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε: «Νομίζω ότι χτύπησε ένα καμπανάκι και αυτό το καμπανάκι ελήφθη από όλες τις πλευρές». Εξέφρασε τέλος την εκτίμηση ότι για να μην επαναλαμβάνονται περιπτώσεις σαν κι αυτή του κ. Ντόλιου, θα πρέπει να υπάρχει ένα επιτελείο, το οποίο να βλέπει πριν την απόφαση τι συνέπειες θα έχει για τον πολίτη, ώστε να αποφεύγονται τα λάθη.