Πολιτική
Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011 15:50

Αλ. Παπαρήγα: Φαρσοκωμωδία η στάση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη δημόσια περιουσία

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ απέναντι στις δηλώσεις των αξιωματούχων της τρόικας για τις αποκρατικοποιήσεις θυμίζει φαρσοκωμωδία, υποστηρίζει σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ απέναντι στις δηλώσεις των αξιωματούχων της τρόικας για τις αποκρατικοποιήσεις θυμίζει φαρσοκωμωδία, υποστηρίζει σε συνέντευξή της στον «Τύπο της Κυριακής» η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα ασκεί κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και το ΛΑΟΣ, καθώς όπως επισημαίνει, δεν αιφνιδιάστηκαν από τις θέσεις της τρόικας, αφού, όσα είπαν είναι και δική τους πρόταση.

Η γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτηρίζει προσβλητική τη στάση της τρόικας, επισημαίνει ωστόσο ότι αυτό που ενόχλησε τα δύο κόμματα ήταν η λαϊκή κατακραυγή. Γι' αυτό προσθέτει, άρχισε ο ένας να καρφώνει τον άλλον «παίζοντας τη φαρσοκωμωδία της αντίστασης, της αξιοποίησης και όχι της πώλησης».

Καλεί παράλληλα το λαό να βάλει τέρμα στα σχέδια των μεγάλων κομμάτων καθώς, όπως λέει, «αν δεν τους σταματήσει ο λαός, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο, δεν θα είναι μόνο ένα μεγάλο έγκλημα λεηλασίας του δημόσιου πλούτου αλλά και καταστροφή των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και του περιβάλλοντος».

Το ζήτημα είναι σήμερα η λαϊκή αγανάκτηση να μετατραπεί σε αγωνιστική συνειδητή δράση, να ηττηθούν οι αυταπάτες και η μοιρολατρία, τονίζει, ενώ αναφερόμενη στο μεταναστευτικό υπογραμμίζει πως για να υπάρξει λύση χρειάζεται να υπάρξει μια σύγκρουση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Να νομιμοποιηθούν όσοι επιθυμούν να μείνουν στη χώρα, τις πολιτικές ευθύνες όσων οδήγησαν τους μετανάστες στην παγίδα της Νομικής τις καταλογίσαμε από την πρώτη στιγμή», προσθέτει όσον αφορά στο θέμα των απεργών πείνας.