Κόσμος
Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011 18:04

Μπαχρέιν: Εκκληση Χ. Κλίντον για άμεσες μεταρρυθμίσεις

Χιλιάδες υπήκοοι του Μπαχρέιν έχουν καταλάβει την Πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα, μία ημέρα μετά την εντολή του διαδόχου του θρόνου Σάλμαν μπιν Χαμάντ αλ Χαλίφα προς την αστυνομία «να μείνει μακριά από τις συγκεντρώσεις». «Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις βιαιότητες κατά διαδηλωτών η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις βιαιότητες κατά διαδηλωτών στο Μπαχρέιν η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, καλώντας τις αρχές της χώρας να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Εμείς δεν θέλουμε να παρακολουθήσουμε καμία βιαιότητα. Είναι απολύτως απαράδεκτες. Θέλουμε πραγματικά ο λαός να προστατεύεται από τα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλαδή, το δικαίωμα να συγκεντρώνονται και να μιλούν ελεύθερα, και θέλουμε να γίνουν μεταρρυθμίσεις», δήλωσε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ.

Το Μπαχρέιν, πρόσθεσε, είχε ξεκινήσει κάποιες μεταρρυθμίσεις, αλλά, όπως πρόσθεσε, η χώρα θα πρέπει να επιστρέψει σε αυτές το συντομότερο.

Χιλιάδες υπήκοοι του Μπαχρέιν έχουν καταλάβει σήμερα την Πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα, επίκεντρο της διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος, μία ημέρα μετά την αποχώρηση του στρατού από τη Μανάμα.

Εξι διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στο κρατίδιο του Περσικού Κόλπου, που είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ, καθώς εκεί εδρεύει ο πέμπτος στόλος τους, που είναι απαραίτητος για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.