Πολιτική
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Μακεδονία νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Από το βράδυ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στη Θράκη τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν, θα επεκταθούν σε όλες τις περιοχές και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο μέχρι 7 Μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 και στα νότια έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Από τη νύχτα στα νότια νοτιοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες σποραδικές βροχές. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν. Το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 και από το απόγευμα νότιοι τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και από το βράδυ νότιοι. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί τοπικά μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές. Από το βράδυ πιθανότητα καταιγίδας. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά. Ανεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοί 4 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)