Κόσμος
Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2002 08:02

Επίθεση σε νοσοκομείο στο Πακιστάν, τέσσερις νεκροί

ΤΡΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ έχασαν τη ζωή τους και άλλες 20 τραυματίσθηκαν σε επίθεση αγνώστων που έριξαν εκρηκτικό μηχανισμό - πιθανώς χειροβομβίδα - σε νοσοκομείο που ανήκει σε χριστιανική αποστολή, κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, δήλωσε πριν λίγο εργαζόμενος στο νοσοκομείο. Ενας από τους επιτιθέμενους επίσης έχασε τη ζωή του, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Αξιωματούχος της αστυνομίας στην Ταξίλα του Πακιστάν δήλωσε αμέσως μετά τηλεφωνικώς στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ότι οι τέσσερις θάνατοι σε χριστιανικό αποστολικό νοσοκομείο της περιοχής οφείλονται σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας. Τα θύματα είναι τρεις νοσοκόμες και ο βομβιστής, διαβεβαίωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι ο βομβιστής είχε δύο συνεργούς, οι οποίοι διέφυγαν.

Το περιστατικό καταγράφεται μόλις μερικές ημέρες μετά την επίθεση σε χριστιανικό αποστολικό σχολείο στην πόλη Μάρι, που κόστισε τη ζωή σε έξι Πακιστανούς. Οι αρχές στο Πακιστάν εκτιμούν ότι η επίθεση στο σχολείο είχε στόχο την κοινότητα των ξένων που ζουν και εργάζονται στο Πακιστάν και όχι κάποια μουσουλμανική μειονότητα.