Πολιτική
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια τις πρωϊνές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες και το απόγευμα στην Κρήτη. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωϊνές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις πρωϊνές ώρες υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Τις πρωϊνές ώρες καταιγίδες θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το βράδυ επιδείνωση του καιρού στα νοτιοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Στα δυτικά ασθενείς που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)