Πολιτική
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 06:00

Πρόγνωση καιρού

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 Μποφόρ.

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς με σχετικά χαμηλό υψόμετρο και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου από Λευκάδα και νοτιότερα στη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 τοπικά 8 Μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ που από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα βόρεια σε 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες και πρόσκαιρα στην Κρήτη κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από τη Χίο και νοτιότερα. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 που από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 6 με 7 Μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή και στα γύρω ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ και πιθανόν στο Βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 Μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)