Αθλητικά
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 23:59

Αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο Αρης

Ο Αρης υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Σίτι στο Μάντσεστερ, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0. Ο Τζέκο ήταν ο σκόρερ των δυο πρώτων τερμάτων των Αγγλων στο 7' και στο 12', ενώ ο Γιάγια Τουρέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 76'.

Έφτασε η ώρα και για τον Αρη να πει αντίο στο Europa League, κλείνοντας για φέτος την πόρτα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στις ελληνικές ομάδες. Οι «κίτρινοι» γνώρισαν την ήττα με 3-0 στο Μάντσεστερ από τη Σίτι σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε ουσιαστικά στο πρώτο τέταρτο, αλλά τουλάχιστον θα έχουν να θυμούνται το μακρινό τους ταξίδι και τον υπέροχο κόσμο τους, που δεν σταμάτησε στιγμή να τραγουδάει όλο το 90λεπτο.

Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στην αγγλική πόλη επικρατούσε μια εξόχως εορταστική διάθεση, από τους 6.000 Έλληνες οπαδούς, που είχαν κατακλύσει τα πάντα, όμως εξίσου νωρίς αργότερα το βράδυ οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι φρόντισαν να σβήσουν τα όνειρα του Αρη.

Μόλις στο 7' ο Έντιν Τζέκο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο σοβαρό λάθος του Λαζαρίδη και με εξαίρετο πλασέ νίκησε τον Σηφάκη για το 1-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα σε αντεπίθεση πάλι ο Βόσνιος επιθετικός με εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ελληνικής ομάδας για δεύτερη φορά.

Ακόμα και ένα μόνο γκολ να είχε δεχθεί ο Αρης, το έργο του θα ήταν βουνό κόντρα σε έναν τέτοιον αντίπαλο -και μάλιστα εκτός έδρας-, όμως με δυο απλώς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Αυτό το αντιλήφθηκαν και οι αντίπαλοί του, που αμέσως μετά το 2-0 έριξαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και όλο το υπόλοιπο παιχνίδι έμοιαζε περισσότερο με αγγαρεία, παρά με σοβαρή ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Η Σίτι, βέβαια, πέτυχε και τρίτο γκολ στο 76' με μονοκόμματο σουτ του Γιάγια Τουρέ έξω από την περιοχή, αλλά ούτε το επιδίωξε, ούτε καθόλου σημασία είχε.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Μπόατενγκ, Κομπανί (35' λ.τρ. Σαμπαλέτα), Λέσκοτ, Κολάροβ, Γιαγιά Τουρέ, Μπάρι, Σίλβα (79' Ράιτ Φίλιπς), Τέβες (79' Βιεϊρά), Μπαλοτέλι, Τζέκο

Αρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Πρίττας, Φατί, Νέτο (80' Καζναφέρης), Σακάτα (46' Μενδρινός), Τόχα, Μπομπαντίγια (60' Κόκε)