Αθλητικά
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 19:45

Σούπερ Λίγκα: Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου 1-3

Ο Ολυμπιακός Βόλου, με εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, κέρδισε την Κέρκυρα με 1-3 κι έκανε ένα βήμα παραπάνω για την είσοδο στα πλέι οφ. Σολάκης (2), Μπρέσκα τα γκολ των φιλοξενούμενων, μείωσε ο Καλαντζής.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, με εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, κέρδισε την Κέρκυρα με 1-3 κι έκανε ένα βήμα παραπάνω για την είσοδο στα πλέι οφ. Σολάκης (2), Μπρέσκα τα γκολ των φιλοξενούμενων, μείωσε ο Καλαντζής.

Στην Κέρκυρα ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πήρε κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του Σολάκη, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιντες. Οι Θεσσαλοί συνέχισαν την πίεσή τους και στο 8' το σουτ του Καπετάνου κόντραρε για να διώξουν οι αμυντικοί της Κέρκυρας, ενώ αμέσως οι Φαίακες θέλησαν να απαντήσουν, αλλά η κεφαλιά του Φλαβίνιο δε βρήκε δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη πήραν αποκλειστικά τα ηνία του αγώνα και, με τους γηπεδούχους να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα, δημιούργησαν ευκαιρίες και δεν έμειναν στο 0-1. Συγκεκριμένα, στο 20' μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες κατέληξε άουτ και τρία λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο τέρμα.

Αυτό έγινε με άψογο συνδυασμό των παικτών του Βόλου, καθώς ο Μόνχε έδωσε ωραία πλάγια στον Μπρέσκα, αυτός έκανε το γύρισμα στον Σολάκη, ο οποίος έστω και καθυστερημένα διότι είχε την εντύπωση ότι ήταν σε θέση οφσάιντ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Σα να μην έφτανε αυτό στο 27' ο Μπρέσκα βγήκε μόνος του μπροστά χωρίς να έχει κάποιο στήριγμα, τα έβαλε με όλους και με εκπληκτικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και από πλάγια θέση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κωνσταντόπουλο, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία να καταλήγει στα δίχτυα.

Παρά το 0-3, οι Βολιώτες δε σταμάτησαν να πιέζουν, με τους Κερκυραίους να έχουν χάσει την μπάλα και τον Κωνσταντόπουλο να αναρωτιέται τι γίνεται. Στο 30' ο Σολάκης πάσαρε στον Μπρέσκα, που έκανε το πλασέ πάνω στην κίνηση, με τον Κωνσταντόπουλο να διώχνει σε κόρνερ και τον Σανκαρέ να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Μια νέα κεφαλιά του Ντολεζάι στο 33' μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος, ενώ από εκεί και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν στροφές, καθώς έβλεπαν ότι ήλεγχαν τον παιχνίδι και πως δεν είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 50’ μείωσαν το σκορ με 1-3, με κεφαλιά του Καλαντζή, ο οποίος σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους μέσα στην περιοχή, ύστερα από τη σέντρα του Γκουστάβο. Αυτό έδωσε άλλη πνοή στους Φαίακες, που ανέβασαν την απόδοσή τους και άσκησαν πίεση, ώστε να πετύχουν και δεύτερο τέρμα.

Μάλιστα, έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 71' να το πράξουν, όμως ο Σολάκης έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Στολτίδη και ο Μαζνόφ στην εξέλιξη της φάσης δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

Η υπεροχή των ποδοσφαιριστών του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ήταν δεδομένη, ωστόσο οι Θεσσαλοί δε δίσταζαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, κάτι που λίγο έλειψε να αποφέρει καρπούς στο 70’, όταν ο Γιάντσης έκανε λάθος, ο Σανκαρέ πήρε την μπάλα και την «έσπασε» ωραία στον Μόνχε, με τον Αργεντινό να κάνει κακό σουτ από πλάγια θέση και να τη στέλνει πάνω από τα δοκάρια του Κωνσταντόπουλου.

Μια κεφαλιά του Γιάντση στο 76’, μετά τη σέντρα του Κοντοδήμου, κατέληξε στην αγκαλιά του Γιακούποβιτς, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια του σουτ του τελευταίου στο 86'. Το παιχνίδι έληξε, με την Κέρκυρα να είναι στην επίθεση, τον Ολυμπιακό Βόλου να επαναπαύεται με το 1-3 και να φεύγει από το νησί με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του. Έτσι, οι Θεσσαλοί ανέβηκαν στους 35 βαθμούς κι έκαναν ένα βήμα παραπάνω για την είσοδο στα πλέι οφ.

Πηγή: www.gazzetta.gr