Πολιτική
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα σε όλη τη χώρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία όπου δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο πολυ ισυχροί, ενώ στα ανατολικά αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, που θα στραφούν αργότερα σε δυτικούς, βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Ομως, σε ορισμένες όμως ανατολικές νησιωτικές περιοχές και στη Βόρεια Κρήτη οι τιμές της θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερες.

Αύριο Τρίτη στην Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι, μέτριοι, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθεί βροχή η καταιγίδα κυρίως τις μεσημβρινές ώρες πιθανόν για λίγο τα φαινόμενα να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους εως ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.