Κόσμος
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 14:41

Ομάν: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Οι διαδηλωτές στο Ομάν, που ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις και περισσότερες θέσεις εργασίας, παραμένουν και σήμερα σε πλατεία της πόλης Σοχάρ, μια ημέρα μετά τις αιματηρές συγκρούσεις με την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές στο Ομάν, που ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις και περισσότερες θέσεις εργασίας, παραμένουν και σήμερα σε πλατεία της πόλης Σοχάρ, 200 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μουσκάτ, μια ημέρα μετά τις αιματηρές συγκρούσεις με την αστυνομία.

Σύμφωνα με ιατρική πηγή, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας του Ομάν δήλωσε ότι μόνο ένα άτομο σκοτώθηκε και 20 τραυματίστηκαν.

Οι δρόμοι της βιομηχανικής περιοχής Σοχάρ έχουν αποκλειστεί από τους διαδηλωτές και ένα σουπερμάρκετ έχει τυλιχτεί στις φλόγες, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ειρηνικές διαδηλώσεις έχουν επίσης εξαπλωθεί σε άλλες πόλεις, ενώ εκατοντάδες πολίτες διαδηλώνουν έξω από κυβερνητικό κτήριο στο Μουσκάτ.

Χθες Κυριακή, ο σουλτάνος Καμπούς ανακοίνωσε έκτακτα κοινωνικά μέτρα σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις εντάσεις στη χώρα του, η οποία ελέγχει την ασφάλεια στα στενά του Ορμούζ, απ'όπου περνά το 40% των εξαγωγών πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.