Αθλητικά
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 17:37

Στον αέρα ο τελικός του Κυπέλλου στο μπάσκετ

Ο τελικός του Κυπέλλου στο μπάσκετ μεταξύ των δυο «αιωνίων» στο κλειστό του Ελληνικού βρίσκεται για μια ακόμα φορά στον αέρα, μετά την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να εγγυηθεί πως τα εισιτήρια του αγώνα θα πάνε σε μαθητές μέχρι 12 ετών, όπως είχε συμφωνηθεί.

Ο φετινός τελικός του Κυπέλλου στο μπάσκετ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ελληνικού βρίσκεται για μια ακόμα φορά στον αέρα, μετά την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να εγγυηθεί πως τα εισιτήρια του αγώνα θα πάνε σε μαθητές μέχρι 12 ετών, όπως είχε συμφωνηθεί.

Υπό τον φόβο το παιχνίδι να μετατραπεί σε μάχη μεταξύ αντιπάλων στρατοπέδων χούλιγκαν, οι δυο ομάδες και όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν συμφωνήσει στην πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, που έγινε την Παρασκευή, τα εισιτήρια να πάνε σε δημοτικά σχολεία.

Όλα έβαιναν καλώς, μέχρι να έρθει τη Δευτέρα η απάντηση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει πως τα εισιτήρια θα καταλήξουν σε χέρια μαθητών και συνοδών καθηγητών.

Ακόμα, καμιά αρχή δεν ανέλαβε να εγγυηθεί την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο κλειστό του Ελληνικού, ενώ είναι άγνωστο το κατά πόσο θα μπορέσουν τα σχολεία να κανονίσουν άμεσα τη συγκεκριμένη εκδρομή, από τη στιγμή που ο τελικός έχει ορισθεί να γίνει την προσεχή Κυριακή 6 Μαρτίου.

Προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση, ορίστηκε νέα συνάντηση όλων των φορέων για την Τρίτη στην Αστυνομική Διεύθυνση. Το εναλλακτικό πλάνο που υπάρχει για την ώρα είναι στο γήπεδο να βρεθούν αθλητές από τις ακαδημίες των δυο «αιωνίων», όμως αυτό ως ενδεχόμενο, αν και είχε συζητηθεί αρχικά, στη συνέχεια απορρίφθηκε.