Κόσμος
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 12:31

Ερντογάν: Εάν δεν θέλετε την Τουρκία στην ΕΕ, πείτε το ανοιχτά

Κάλεσμα στην ΕΕ να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL. «Εάν δεν θέλετε να βάλετε την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε πείτε το καθαρά και ανοιχτά», είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσμα στην ΕΕ να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

«Εάν δεν θέλετε να βάλετε την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε πείτε το καθαρά και ανοιχτά. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς ο ένας με τον άλλο», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας την πρόταση της Γερμανίας και της Γαλλίας για μια «προνομιακή εταιρική σχέση» μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, ο κ. Ερντογάν απέρριψε εκ νέου την προοπτική απόδοσης κάποιου άλλου καθεστώτος στη χώρα του πλην αυτού του πλήρους μέλους.

«Κάτι τέτοιο δεν έχει θέση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η Τουρκία ζήτησε την ένταξή της το 1959 και δεν είναι δίκαιο να βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μια τέτοια πρόταση», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Α.Α.