Αθλητικά
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 12:50

Κύπελλο Μπάσκετ: Οριστική αναβολή στον τελικό των «αιωνίων»

Οριστικά αναβλήθηκε ο τελικός του Κυπελλου στο μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που ήταν προγραμματισμένος για τις 6 Μαρτίου στο κλειστό του Ελληνικού, λόγω ασυμφωνίας των αρμόδιων φορέων στο θέμα του κοινού του παιχνιδιού.

Οριστικά αναβλήθηκε ο τελικός του Κυπελλου στο μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που ήταν προγραμματισμένος για τις 6 Μαρτίου στο κλειστό του Ελληνικού, λόγω ασυμφωνίας των αρμόδιων φορέων στο θέμα του κοινού του παιχνιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επέμεινε στη θέση της ο αγώνας να διεξαχθεί μόνο υπό την παρουσία μαθητών δημοτικού, κάτι που όμως ήταν αδύνατον μέσα στα χρονικά πλαίσια που είχαν ορισθεί, αφού τη Δευτέρα το Υπουργείο Παιδείας είχε δηλώσει αδυναμία στο να εγγυηθεί ότι τα εισιτήρια θα καταλήξουν σε χέρια μαθητών και συνοδών καθηγητών. Επιπλέον, αγκάθι αποτέλεσε ο τρόπος μετακίνησης των παιδιών και η ασφάλειά τους.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ζήτησε το παιχνίδι να γίνει με την παρουσία φιλάθλων, κάτι που όμως η ΓΓΑ απέρριψε χωρίς συζήτησης.

Η Αστυνομία από την πλευρά της προσπάθησε να μην πάρει θέση. Υποστήριξε πως δεν απαγόρευσε ποτέ τη διεξαγωγή του τελικού, αλλά ξεκαθάρισε πως αν αυτός γίνει χωρίς κοινό, τότε αυτή δεν έχει κάποιο σαφή ρόλο για να παίξει.

Έτσι, η ΕΟΚ αναζητεί πλέον ελεύθερες ημερομηνίες για την τέλεση του τελικού, εγχείρημα αρκετά δύσκολο, από τη στιγμή που το πρόγραμμα των δυο «αιωνίων» να είναι ιδιαίτερα φορτωμένο.

Η απόφαση για αναβολή προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με τον γενικό διευθυντή των «ερυθρολεύκων», Χρήστο Σταυρόπουλο, να την χαρακτηρίζει σκάνδαλο.

«Πρόκειται για απόφαση-σκάνδαλο. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας. Εμείς προτείναμε να φέρουμε παιδιά από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, γύρω στα 500, μαζί με τους γονείς τους, αλλά αυτό απορρίφθηκε από τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει καμία κενή ημερομηνία για μας. Φτάσαμε να συζητάμε αυτό το πράγμα λίγες μέρες πριν τον τελικό. Θα εξετάσουμε ξανά το ζήτημα και θα επανέλθουμε», σχολίασε.

«Είναι θέμα της Πολιτείας. Ίσως ήταν το πιο φρόνιμο να αναβληθεί το ματς, για να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε μία καλή λύση, ώστε το παιχνίδι να είναι πραγματική διαφήμιση», τόνισε από την πλευρά του ο μάνατζερ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος.

Η σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας στον αγώνα πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση της νοτιοανατολικής Αττικής.