Πολιτική
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 13:27

ΝΔ: Δεν δικαιολογούνται οι απολύσεις στην Cosmote

«Οι απολύσεις στην Cosmote δεν δικαιολογούνται από τα πραγματικά οικονομικά και επιχειρησιακά δεδομένα της εταιρείας», παρατηρεί εκ μέρους της ΝΔ ο Ν. Νικολόπουλος και ζητεί να γίνει αναθεώρηση της απόφασης αυτής.

«Οι απολύσεις στην Cosmote δεν δικαιολογούνται από τα πραγματικά οικονομικά και επιχειρησιακά δεδομένα της εταιρείας», παρατηρεί εκ μέρους της ΝΔ ο Ν. Νικολόπουλος και συμπληρώνει ότι «εκπέμπεται ένα αρνητικό μήνυμα στην αγορά, όταν μία κερδοφόρα επιχείρηση προχωρά σε απολύσεις».

Ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ακόμη ότι «η αποτροπή των απολύσεων, η συγκράτηση της ανεργίας παράλληλα με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων είναι ο πυρήνας της στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης, με λιγότερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό κόστος».

«Για άλλη μία φορά όμως», συμπληρώνει, «η διοίκηση μιας σημαντικής επιχείρησης, όπως η Cosmote, που έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση, πορεύεται αντίθετα με το στόχο, συντηρώντας το φαύλο κύκλο της ανεργίας και της ύφεσης, λίγες μέρες μετά την προτροπή της Κυβέρνησης για μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ».

«Η αναθεώρηση της απόφασης αυτής και η διαβούλευση με τους εργαζομένους είναι ο μόνος δρόμος για την Cosmote», καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος.