Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 14:25

ΟΜΕ-ΟΤΕ: 24ωρη απεργία στις 4 Μαρτίου

Με 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία στον Όμιλο ΟΤΕ την Παρασκευή 4 Μαρτίου, απαντά η ΟΜΕ-ΟΤΕ στην απόφαση για απολύσεις στην Cosmote, καλώντας το σύνολο των εργαζόμενων του Ομίλου ΟΤΕ σε μποϊκοτάζ όλων των γερμανικών προϊόντων. ΕΕΚΕ: Οι καταναλωτές να δώσουν «κόκκινη κάρτα» στην Cosmote.

Με 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία στον Όμιλο ΟΤΕ την Παρασκευή 4 Μαρτίου, απαντά η ΟΜΕ-ΟΤΕ στην απόφαση για απολύσεις στην Cosmote, απειλώντας ταυτόχρονα με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από την Τρίτη 8/3, οι οποίες θα αποφασιστούν από τη διαρκή συνεδρίαση των Οργάνων της.

Οι συνδικαλιστές καλούν τη διοίκηση του ΟΤΕ και της COSMOTE να πάρουν πίσω τις απολύσεις που εξαγγέλθηκαν, να σταματήσουν κάθε ενέργεια άσκησης του Διευθυντικού Δικαιώματος σε ζητήματα που βρίσκονται στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης και να προσέλθουν για υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του Ομίλου Επιχειρήσεων ΟΤΕ.

Ταυτόχρονα η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί το σύνολο των εργαζόμενων του Ομίλου ΟΤΕ σε μποϊκοτάζ όλων των γερμανικών προϊόντων, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «θα πρέπει και οι "στρατηγικοί σύμμαχοι" να καταλάβουν ότι δεν θα γίνουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ αλλά και της χώρας, οι "κουβαλητές" των κερδών των επενδύσεών τους ούτε τα θύματα των εκβιαστικών διλημμάτων τους».

ΚΚΕ: Νέα αντεργατική θύελλα

Προανάκρουσμα της νέας άγριας επίθεσης κατά των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ χαρακτηρίζει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ τις απολύσεις στην Cosmote και τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα σε βάρος, όπως υποστηρίζει, των υπαλλήλων του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία επιδιώκουν τη δραστική μείωση των μισθών στις πρώην ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο, καθώς αυτό, διευκολύνει την επιβολή ακόμα δραστικότερων μειώσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αποκρούσουν την αντεργατική θύελλα και την ισοπέδωση μισθών και κατακτήσεών τους, που, όπως επισημαίνει, αποτελεί στρατηγική επιλογή κυβέρνησης, και όχι εντολή της τρόικας, όπως ισχυρίζονται οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου».

ΛΑΟΣ: Να πάνε φυλακή όσοι έπαιξαν με τους εργαζόμενους

«Εφόσον ήταν σίγουροι ότι κάποια μέρα θα τους απέλυαν ως "υπέρβαρους" τότε γιατί τους προσέλαβαν;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης και πρόσθεσε:

«Αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα για "κούρεμα" των εξόδων, αλλά προηγουμένως να πάνε φυλακή όσοι έπαιξαν μαζί τους κατά την πρόσληψή τους».