Αθλητικά
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 00:40

Premier League: Θρίαμβος της Τσέλσι

Φωτιά στην κορυφή της Premier League έβαλε η Τσέλσι, που επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Σε θέσεις Champions League οι Μπλε με ανύπαρκτο πέναλτι, κόκκινη ο Βίντιτς.

Φωτιά στην κορυφή της Premier League έβαλε η Τσέλσι, που επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Σε θέσεις Champions League οι Μπλε με ανύπαρκτο πέναλτι, κόκκινη ο Βίντιτς.

Αν και βρέθηκε να χάνει από το 30', η Τσέλσι κατάφερε να γυρίσει το ματς κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να επικρατήσει με 2-1. Οι Μπλε του Κάρλο Αντσελότι με αυτή τη νίκη προσπέρασαν την Τότεναμ και κάθισαν στην 4η προνομιούχο θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αφού για πρωτάθλημα ούτε λόγος καθώς μείωσαν από τους Κόκκινους Διαβόλους στο... -12! Από την άλλη, οι πρωτοπόροι της Premier League, που στο ημίχρονο είχαν στα πόδια τους μία μεγάλη νίκη-τίτλου, δεν κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα και δίνουν τη δυνατότητα στην Αρσεναλ να μπει για τα καλά στη μάχη για την κούπα.

Πολύ καλύτερα μπήκε η Τσέλσι στο ματς και με δύο επιθετικούς και ρόμβο πίεσε την Γιουνάιτεντ, η οποία όμως δεν δέχθηκε τη μαγάλη φάση. Στο 30' ο Ρούνεϊ, που είχε χάσει νωρίτερα μια τρελή ευκαιρία, ελευθερώθηκε τρομερά και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Τσεχ, σε μία φάση που έφερε τούμπα την μέχρι στιγμής εικόνα του αγώνα. Το κέντρο των Μπλε δεν πατούσε καθόλου καλά, ο Τόρες έδειχνε να είναι χάλια, ενώ ο Βραζιλιάνος στόπερ, Νταβίντ Λουίζ φαινόταν από την αρχή ότι είναι ο κορυφαίος από τους παίκτες του Αντσελότι. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι βγήκε για να τα παίξει όλα για όλα, με τον Λουίζ να είναι εντυπωσιακός. Ηταν όλη την ώρα στην περιοχή της Γιουνάιτεντ και η επιστροφές του... σφαίρα. Σε ένα από τα ανεβάσματά του ξεκίνησε την απόσβεση της μεταγραφής του, με ένα γκολ το οποίο σίγουρα θα ζήλεψε ο άνθρωπος ο οποίος αποκτήθηκε για αυτή τη δουλειά, Φερνάντο Τόρες. Μετά από γέμισμα και κεφαλιά του Ιβάνοβιτς με ξερό δεξί βολέ έκανε το 1-1 στο 54'. Το γήπεδο έδειχνε να γέρνει υπέρ της Τσέλσι, αν και η Μάντσεστερ στο 63' θα μπορούσε να κάνει το 1-2. Ο Ρούνεϊ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως προτίμησε να πλασάρει από το να σερβίρει σε έναν εκ των Ερνάντες και Φλέτσερ και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το ματς κρίθηκε από λάθος σφύρισμα του Ατκινσον στο 78' ενώ στο 2' είχε ακυρώσει μάλλον λανθασμένα γκολ της Τσέλσι σε μονομαχία του Νταβίντ Λουίζ με τον Ο' Σέι. Ο Ζιρκόφ, που είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή, έπεσε στα πόδια του Σμόλινγκ, ο Αγγλος ρέφερι ξεγελαστηκε και έδειξε τη βούλα του πέναλτι. Ο Λάμπαρντ έστησε τη μπάλα στη βούλα και με δυνατό χτύπημα στο κέντρο τίναξε τα δίχτυα του Φαν Ντερ Σαν, υποχρεώνοντα τους Κόκκινους Διαβόλους στην δεύτερη φετινή τους ήττα στην Premier League και τρίτη συνολικά στη σεζόν.

Στο 93' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Νεμάνια Βίντιτς για μαρκάρισμα στον Ραμίρες, ενώ ο Γκιγκς ο οποίος πέρασε σαν αλλαγή στην αναμέτρηση συμπλήρωσε 606 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ισοφαρίζοντας τον ρεκόρ του θρύλου του συλλόγου, Μπόμπι Τσάρλτον.

Πηγή: www.gazzetta.gr