Πολιτική
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 12:44

ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ: Εθνική υπόθεση η λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.

Εκκληση στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αντιμετωπίσουν το μείζον ζήτημα της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και τη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. ως εθνική υπόθεση, απηύθυναν ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, ζητώντας τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής και την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης με την πολιτική ηγεσία. Διαμαρτυρία αστυνομικών στη ΓΑΔΑ.

Εκκληση στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αντιμετωπίσουν το μείζον ζήτημα της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και την προβληματική -όπως τονίζουν- λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, ως εθνική υπόθεση, «μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και έξω από κάθε σκέψη για περαιτέρω μείωση των διατιθέμενων κονδυλίων», απηύθυναν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) και ΠΟΑΞΙΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας).

Στην ασφάλεια του πολίτη και στη θωράκιση του αστυνομικού δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών με αφορμή τη δολοφονία των δύο αστυνομικών στο Ρέντη.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες των αστυνομικών επαναλαμβάνουν την πρότασή τους για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής «με στόχο τη σύνταξη ενός Πορίσματος που θα οριοθετεί τη βάση για την ανασυγκρότηση των αστυνομικών υπηρεσιών και τη συνολική μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας», και ζητούν την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο, είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό και γι’ αυτό προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι κάποιοι εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα εκφράζει καθημερινά πλέον την έντονη ανησυχία του για τις απανωτές καταδιώξεις και ανταλλαγές πυροβολισμών με αδίστακτους κακοποιούς, αλλά και για τις βίαιες επιθέσεις, με αφορμή διάφορα γεγονότα, εναντίον αστυνομικών», σημειώνεται στην ανακοίνωση, με την οποία καλούνται όλοι οι αστυνομικοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αντιμετωπίζοντας με σύνεση και ψυχραιμία τον άδικο χαμό των συναδέλφων τους και απορρίπτοντας κάθε ενέργεια που ενδέχεται να λειτουργεί απαξιωτικά τόσο για το συνδικαλιστικό τους κίνημα, όσο και για την Ελληνική Αστυνομία.

Λίγο μετά το μεσημέρι, αστυνομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη μνήμη των δύο συναδέλφων τους έξω από τα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. «Η Αστυνομία είναι σε εγκατάλειψη», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γιάννης Μακρής, και διεμήνυσε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάζουμε ανθρώπινες ζωές, όταν κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Αντώνης Λιακόπουλος, μίλησε για τραγικές ελλείψεις στην Υπηρεσία, ισχυριζόμενος ότι «πολλοί αστυνομικοί προκειμένου να εξοπλιστούν, βάζουν χρήματα από την τσέπη τους».

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, μεταξύ άλλων, κάλεσε τους αστυνομικούς να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους, απέχοντας για μισή ώρα από κάθε υπηρεσιακή δραστηριότητα, εκτός των επειγόντων περιστατικών.