Αθλητικά
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 13:52

Κύπελλο Μπάσκετ: Πυρά ΕΟΚ σε Πολιτεία για την αναβολή του τελικού

Την ευθύνη στην Πολιτεία απέρριψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, για την αναβολή του προγραμματισμένου για την προσεχή Κυριακή τελικού του Κυπέλλου Ελλάδα στο μπάσκετ.

Σε ένα απίστευτο μπαλάκι ευθυνών εξελίσσεται η υπόθεση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ, με τη μια πλευρά να πετάει στην άλλη το φταίξιμο για την αναβολή του παιχνιδιού, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 6 Μαρτίου στο κλειστό του Ελληνικού.

Το αποτέλεσμα ήταν στη σύσκεψη όλων των φορέων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι να παρθεί απόφαση για την αναβολή του τελικού, αφού τα εισιτήρια δεν προλάβαιναν να πάνε σε σχολεία μέσω του Υπουργείου Παιδείας, όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά αργά την ίδια ημέρα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει ο αγώνας, αφού δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα επισήμως.

Τη σκυτάλη στην όλη ιστορία πήρε ο πρόεδρος της Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έριξε όλο το βάρος της ευθύνης για την ασυνεννοησία, που οδηγεί σε αναβολή, στην Πολιτεία.

Αναφερόμενος στη σειρά των γεγονότων, υποστήριξε πως η ΕΟΚ από το τις 10 Φεβρουαρίου έστειλε έγγραφο, ζητώντας τη βοήθεια του επίσημου κράτους, αλλά ανταπόκριση έλαβε μόνο στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του παιχνιδιού στις 25 του ίδιου μήνα. Τότε αποφασίσθηκε ο τελικός να διεξαχθεί μόνο υπό την παρουσία μαθητών. Παρόλα αυτά, αν και το Υπουργείο Παιδείας αρχικά είχε συμφωνήσει, την Τρίτη 1 Μαρτίου απάντησε πως δεν προλαβαίνει στα χρονικά πλαίσια.

Ο κ. Βασιλακόπουλος παραδέχθηκε πως μόλις τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου η ομοσπονδία παρέδωσε 3.000 εισιτήρια στην αστυνομία για να πάνε στο υπουργείο και από εκεί σε σχολεία, αλλά ξεκαθάρισε πως η ΕΟΚ είχε ενημερώσει εξ αρχής πως τα χρονικά πλαίσια ήταν πολύ συγκεκριμένα, καθώς ο τελικός ήταν προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή.

Μετά τη δήλωση αδυναμίας από το υπουργείο η ΓΓΑ επανέλαβε τη θέση της το παιχνίδι να διεξαχθεί μόνο με μαθητές ή καθόλου. Γι' αυτό και πρότεινε είτε να αναβληθεί ο τελικός, είτε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Η ΕΟΚ, όμως, απέρριψε με τη σειρά της την τελευταία λύση, αφού έτσι θα ήταν δυσφήμιση για το άθλημα.

«Πιστεύω πως είναι μια πρόταση ακραία. Ευχόμαστε να μην ξαναγίνει αγώνας κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή τι, να κάνουμε έναν αγώνα απλά και μόνο για να τον κάνουμε; Στο δίλημμα να γίνει ο αγώνας χωρίς φιλάθλων ή να αναβληθεί, η αστυνομία πρότεινε την αναβολή του», σχολίασε σχετικά ο κ. Βασιλακόπουλος.