Πολιτική
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 20:09

Πυρά Μ. Καρχιμάκη κατά ΝΔ - Αριστεράς

Επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι «συμπεριφέρεται λες και ποντάρει στην αποτυχία της προσπάθειας της χώρας, αντί να συναισθανθεί τις τεράστιες ευθύνες της για τη σημερινή κατάσταση», εξαπέλυσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι «συμπεριφέρεται λες και ποντάρει στην αποτυχία της προσπάθειας της χώρας, αντί να συναισθανθεί τις τεράστιες ευθύνες της για τη σημερινή κατάσταση», εξαπέλυσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Υποστήριξε μάλιστα πως η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τις δύσκολες επιλογές της κυβέρνησης.

Στο στόχαστρο της κριτικής του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν και τα κόμματα της αριστεράς, με τον κ. Καρχιμάκη να τονίζει ότι «οι ασκήσεις επαναστατικής ανυπακοής έχουν βαρύ κόστος για τους πολίτες και τη χώρα».

Μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία της χώρας δεν έχει την αρωγή των κομμάτων, αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπεριφέρονται ως αντίπαλοι.

Στην ατζέντα του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είναι αφενός η προετοιμασία της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή καθώς επίσης και η προετοιμασία της προγραμματικής συνδιάσκεψης του Κινήματος που θα διεξαχθεί στις αρχές του επόμενου Σεπτεμβρίου.

Η συζήτηση αφορά επίσης και σε ορισμένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25 Μαρτίου και ειδικότερα στο θέμα της έκδοσης του ευρωομολόγου με εισηγητή τον Παντελή Οικονόμου.

Αναφερόμενος στα θέματα που συζητούνται αυτή την περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το χρέος στην ευρωζώνη, Ο κ. Καρχιμάκης τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στο μέσον της προσπάθειας για να σωθεί από την χρεοκοπία.

Επισήμανε ορισμένα στοιχεία τα οποία, όπως είπε, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Το πρώτο, εξήγησε, είναι η ανησυχία και η αγωνία των πολιτών. Γι΄ αυτό ζήτησε από τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη σε αυτή την συγκυρία να κατανοήσουν ότι για να βγει η χώρα από την κρίση θα πρέπει η αγωνία και η ανησυχία των πολιτών να είναι τα στοιχεία εκείνα που θα διατηρήσουν τις δυνάμεις ενωμένες.

Αναφέρθηκε επίσης στην καλλιέργεια απαισιοδοξίας στην κοινωνία, στην οποία επιδίδονται κάποιοι, όπως επισήμανε, οι οποίοι διαρκώς προφητεύουν καταστροφές.

Το τρίτο σημείο που έθιξε ήταν η απαξίωση της πολιτικής στο σύνολό της και η αντίληψη που θέλει τις ενέργειες των πολιτικών να μην ταυτίζονται με τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των πολιτών αλλά με κάποια αόρατα συμφέροντα. Αυτές οι αντιλήψεις, υπογράμμισε ο κ. Καρχιμάκης, είναι «επικίνδυνες και διαβρωτικές».

Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρθηκε, τέλος, στις πέντε βασικές προτεραιότητες του Κινήματος, οι οποίες είναι οι εξής:

* Το κράτος στρατηγείο στην υπηρεσία του πολίτη,

* Η ανάπτυξη στηριγμένη σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο,

* Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος,

* Η κοινωνία των πολιτών με ευνομία, συμμετοχή και δικαιοσύνη, και

* Μια νέα Ελλάδα με ισχυρή φωνή που θα ακούγεται παντού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ