Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 05 Μαρτίου 2011 13:19

Μείωση επιτοκίων για Ελλάδα και Ιρλανδία ζητεί το ΕΣΚ

Τη μείωση των επιτοκίων που επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και Ιρλανδία θα απαιτήσουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΚ Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν. Εγγύηση προόδου και ανάπτυξης ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Τη μείωση των επιτοκίων που επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και Ιρλανδία θα απαιτήσουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΚ Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν.

«Είναι πλέον καιρός οι αγορές να σεβαστούν τη δημοκρατική ισχύ, να γίνουν οι υπηρέτες μιας πραγματικής παραγωγικής οικονομίας, οι κερδοσκόποι να σταματήσουν να κερδίζουν μέσα από την οικονομική κρίση ... γι αυτό ενωνόμαστε για να δρομολογήσουμε μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης των Ευρωπαίων πολιτών», τόνισε ο κ. Ράσμουσεν. «Θέλουμε», πρόσθεσε, «οι αγορές να συνεισφέρουν σε μια οικονομία ανάπτυξης, θέλουμε ο νέος φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

«Όλα αυτά δεν είναι θεωρία», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΣΚ. «Πρέπει κάθε πολίτης στην Ευρώπη να καταλάβει ότι ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών αποτελεί μια εγγύηση για το δικό τους μέλλον, την πρόοδο και την ανάπτυξη», υποστήριξε.