Πολιτική
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011 11:50

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω κακοκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Η πιο σοβαρή βλάβη, που έχει σαν αποτέλεσμα τη διακοπή ηλεκτροδότησης των Σποράδων εντοπίζεται στο Πήλιο, ενώ διακοπές ρεύματος έχουν αναφερθεί επίσης στα βόρεια προάστια της Αττικής και σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και του Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από τη ΔΕΗ τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στις παρακάτω περιοχές:

Στο Πήλιο κοντά στο χωριό Δράκια έχει καταρρεύσει ένας πυλώνας του δικτύου υψηλής τάσης με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα η Σκιάθος, η Αλόννησος και η Σκόπελος. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ καταβάλλουν προσπάθειες, ώστε να μεταφερθούν στο σημείο ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη για να αποκατασταθεί σταδιακά η ηλεκτροδότηση των νησιών. Η λύση που προκρίνεται, αντί της μεταφοράς των γεννητριών στα νησιά, είναι η εγκατάστασή τους στη Μαγνησία και η σύνδεσή τους με το υποβρύχιο καλώδιο που τροφοδοτεί τα νησιά.

Στην Αττική χωρίς ρεύμα έχουν μείνει οι περιοχές της Πεντέλης και του Μαραθώνα, οι Θρακομακεδόνες, ο Αγιος Στέφανος, το Κρυονέρι και το Κατσιμήδι, ενώ προβλήματα εντοπίζονται σε ορισμένες γραμμές της Κάτω Κηφισιάς.

Διακοπή ηλεκτροδότησης έχει αναφερθεί από το βράδυ και σε αποκλεισμένα χωριά της περιοχής Κρεμαστών στο Αγρίνιο.

Στην Πελοπόννησο έχει τεθεί εκτός η γραμμή Ναυπλίου - Αρτεμησίου, στη Βοιωτία υπάρχουν μεμονωμένες βλάβες στα Ασπρα Σπίτια, το Δίστομο και την Κωπαΐδα, στην Εύβοια χωρίς ρεύμα είναι η Υπατη και το Νεοχώρι και στην Φθιώτιδα η Νεράιδα, η Πελασγία και ο Μύλος.

Οι βλάβες οφείλονται κατά κύριο λόγο σε πτώση στύλων ή σε βραχυκυκλώματα από πτώσεις δέντρων στα δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ