Πολιτική
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 09:32

Παγετός στα βόρεια προάστια - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Προβλήματα έχει προκαλέσει ο παγετός σε περιοχές της Αττικής και κυρίως στα βόρεια προάστια. Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί. Κλειστά σχολεία σε Αττική και την υπόλοιπη χώρα.

Προβλήματα έχει προκαλέσει ο παγετός σε περιοχές της Αττικής και κυρίως στα βόρεια προάστια.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής, η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 178 κλήσεις για παροχή βοήθειας και επενέβη με 27 συνεργεία και 60 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, πραγματοποιώντας 70 επεμβάσεις για κοπές δέντρων και 14 απομακρύνσεις αντικειμένων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας Θήβας από το 4ο χλμ μέχρι τη Θήβα, στη Λεωφόρο Φυλής από τη Μονή Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια, στη Λεωφόρο Διονύσου από τον Διόνυσο προς τον Αγιο Πέτρο και στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από τη Θέση Καλοπούλα προς τον Υμηττό. Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στο δρόμο Καπανδριτίου - Καλάμου.

Νωρίτερα επίσης, δημιουργήθηκε πρόβλημα από τον παγετό στην οδό Πρωτοπαπαδάκη στο Γαλάτσι και στη Λεωφόρο Κύμης στην Καλογρέζα, τελικά όμως η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Λόγω καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη για σήμερα τοποθέτηση της δεύτερης πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, στο ύψος της οδού Αναβρύτων, με την κυκλοφορία στη λεωφόρο να γίνεται κανονικά.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στα εθνικά δίκτυα.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά παραμένουν στην Αττική τα σχολεία σε Μελίσσια, Μαρούσι, Πεύκη, Κηφισιά, Ερυθραία, Αγιος Στέφανος, Ανοιξη, Αγία Παρασκευή, Εκάλη, Νέα Πεντέλη, Παλαιά Πεντέλη, Μεταμόρφωση, Θρακομακεδόνες, Ζεφύρι, Βίλλια, Καισαριανή, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Σπάτα, Φυλή, Ωροπός, Λιόσια, Κρυονέρι, Σταμάτα, Γαλάτσι, Παλλήνη, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Λαύριο, Ροδόπολη, Οινόη, Μάντρα, Ασπρόπυργος.

Στην υπόλοιπη χώρα, τα σχολεία δεν λειτουργούν στις ορεινές περιοχές των νομών Καρδίτσας, Τρικάλων, Θεσσαλίας και Μαγνησίας, ενώ στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς τα σχολεία άνοιξαν στις 9.00. Στην Πελοπόννησο, κλειστά έμειναν τα σχολεία στην Τρίπολη, τα Καλάβρυτα και την ορεινή Αιγιάλεια.

Στη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, κλειστά έμειναν τα σχολεία στον νομό Ευρυτανίας πλην του Καπερνησίου, όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στον νομό Βοιωτίας, όλα τα σχολεία στον νομό Φθιώτιδας, πλην των σχολείων της Λαμίας και του Δομοκού.

Τέλος στην Κρήτη, τα σχολεία δεν λειτούργησαν στο οροπέδιο Λασιθίου, ενώ στις Σποράδες τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε Σκόπελο, Αλόννησο και Σκιάθο λόγω διακοπών ρεύματος.

Tα νησιά των Σποράδων τροφοδοτούνται εκ περιτροπής με ρεύμα μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε εναέρια γραμμή υψηλής τάσης της ΔΕΗ από πτώση πυλώνα στην περιοχή του Πηλίου. Tο πρόβλημα ηλεκτροδότησης που προκλήθηκε από το ίδιο συμβάν στην περιοχή του νότιου Πηλίου, έχει πλέον ξεπεραστεί.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν και στην Αττική και συγκεκριμένα στη γραμμή Πεντέλη-Βριλήσσια, καθώς επίσης στη Τζια.