Αθλητικά
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 12:18

Champions League: Το προβάδισμα οι γηπεδούχοι

Μόνο νίκη θέλει η Μίλαν στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ που έχει προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι, για να μην πάει από τώρα σπίτι της. Την ανατροπή ψάχνει και η Βαλένθια στη Γερμανία κόντρα στη Σάλκε (1-1).

Μόνο νίκη θέλει η Μίλαν στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ που έχει προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι, για να μην πάει από τώρα σπίτι της. Την ανατροπή ψάχνει και η Βαλένθια στη Γερμανία κόντρα στη Σάλκε (1-1).

Τότεναμ-Μίλαν

Με την πλάτη στον τοίχο η Μίλαν αντιμετωπίζει την Τότεναμ στο Λονδίνο. Οι «ροσονέρι» είδαν την ομάδα του Χάρι Ρέντναπ να κερδίζει μέσα στο Μιλάνο με 1-0 και κρατάνε την πρόκριση στα χέρια της. Οι παίκτες του Αλέγκρι ταξίδεψαν με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη σπουδαία νίκη επί της Γιουβέντους στο μεγάλο ντέρμπι, μία νίκη που τους διατήρησε πέντε βαθμούς μπροστά από την Ίντερ.

Παρ' όλα αυτά, τα προβλήματα δεν λείπουν με τον Γκατούζο να ξεκινάει τιμωρία πέντε αγωνιστικών για τα όσα άσχημα έκανε στο πρώτο παιχνίδι, ενώ ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν υπολογίζει επίσης στους τραυματίες Αντρέα Πίρλο, Φίλιπο Ιντζάγκι και Μάσιμο Αμπροζίνι, καθώς και τους Μαρκ φαν Μπόμελ και Αντόνιο Κασάνο δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Η Τότεναμ έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε στο πρώτο παιχνίδι και με τέλεια τακτική χτύπησε σε ένα χρονικό σημείο που δύσκολα θα αντιδρούσε η Μίλαν. Έχοντας φανερά το μυαλό της στον επαναληπτικό, άλλωστε θα είναι η πρώτη της φορά που θα προκριθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, άφησε δύο βαθμούς στην έδρα της Γουλβς κι έμεινε τρεις βαθμούς πίσω από την Τσέλσι για τη μάχη της τέταρτης θέσης.

O Χάρι Ρέντναπ είδε τον Γκάρεθ Μπέιλ να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να αγωνίζεται 20 λεπτά ως αλλαγή, ενώ και ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ είναι πλέον καλά μετά τον μυϊκό τραυματισμό του στη γάμπα.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 1972, με την Τότεναμ να παίρνει την πρόκριση με νίκη 2-1 στην Αγγλία και ισοπαλία 1-1 στην Ιταλία.

Σάλκε-Βαλένθια

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχει η Σάλκε, η οποία υποδέχεται τη Βαλένθια έχοντας ως προίκα το 1-1 του «Μεστάγια». Η γερμανική ομάδα με τον Ραούλ να φτάνει τα 71 γκολ στην Ευρώπη κατάφερε να ισοφαρίσει το γκολ του Σολδάδο.

Η πορεία της στο πρωτάθλημα πάντως είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτή στην Ευρώπη, αφού είναι στο +5 από την παραμονή. Ο Φέλιξ Μάγκατ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Λούκας Σμιτς και τον ανέτοιμο Κλάας Γιαν Χούντελαρ.

Από την άλλη η Βαλένθια ταξίδεψε στη Γερμανία έχοντας πίστη ότι μπορεί να ανατρέψει το 1-1 και να πάρει την πρόκριση μέσα στο σπίτι της Σάλκε. Για το πρωτάθλημα οι «νυχτερίδες» επικράτησαν με 2-1 στη Μαγιόρκα και κρατάει στα χέρια της την τρίτη θέση. Ο Ουνάι Έμερι είδε με ικανοποίηση τους Νταβίντ Αλμπέλδα, Χοακίν και Άριτς Αντούριθ να ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους και να επιστρέφουν.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για τρίτη σεζόν στην Ευρώπη. Το 1998 στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA η Σάλκε είχε πάρει την πρόκριση με νίκη 2-0 στη Γερμανία και ισοπαλία 1-1 στην Ισπανία, ενώ δέκα χρόνια μετά συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων του Champions League, η αναμέτρηση στο «Μεστάγια» είχε λήξει ισόπαλη 0-0, αλλά στο Γκελζενκίρχεν οι «νυχτερίδες» είχαν επικρατήσει με 1-0. Η Σάλκε έχει προκριθεί στις έξι από τις οκτώ προηγούμενες περιπτώσεις που το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο εκτός έδρας. Η Βαλένθια, που μετρά μία νίκη και επτά ήττες σε δέκα επισκέψεις στη Γερμανία, έχει προκριθεί τέσσερις φορές ύστερα από ισόπαλο αποτέλεσμα στην έδρα της στον πρώτο αγώνα.

Πηγή: www.gazzetta.gr