Τουλάχιστον 1.000 Σαουδάραβες στρατιώτες που ανήκουν στη στρατιωτική δύναμη των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έφθασαν στο Μπαχρέιν, το οποίο πλήττεται από ταραχές. «Οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική παρουσία θα θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου και κατοχή», δηλώνει η αντιπολίτευση.
Τουλάχιστον 1.000 Σαουδάραβες στρατιώτες που ανήκουν στην κοινή στρατιωτική δύναμη των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έφθασαν μετά από αίτημα της τοπικής κυβέρνησης στο Μπαχρέιν, το οποίο πλήττεται από ταραχές, όπως ανακοίνωσε Σαουδάραβας αξιωματούχος.
«Η δύναμη έφθασε στο Μπαχρέιν το βράδυ της Κυριακής», δήλωσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Το Reuters κάνει λόγο για είσοδο στο Μπαχρέιν τουλάχιστον 100 στρατιωτικών οχημάτων από τη Σαουδική Αραβία, ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται γύρω από την Πλατεία του Μαργαριταριού.
«Οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική παρουσία θα θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου και κατοχή», υπογραμμίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης του Μπαχρέιν, μεταξύ τους το ισχυρό σιιτικό Wefaq.
Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.
Παράλληλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, κυρίως το σιιτικό Wefaq, ανακοίνωσαν ότι συναντήθηκαν με το διάδοχο για να συζητήσουν ένα μηχανισμό για τη διεξαγωγή εθνικού διαλόγου προκειμένου να τερματιστεί η κρίση.
Ο πρίγκιπας διάδοχος Σαλμάν αλ Χαλίφα διαβεβαίωσε χθες ότι στο διάλογο θα εξεταστούν βασικά αιτήματα της αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων η παροχή περισσότερων εξουσιών στο κοινοβούλιο, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και οι εκλογικές περιφέρειες