Πολιτική
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα παροδικών βροχών ή καταιγίδων στην Κεντρική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 20 έως 33 βαθμούς και στα νησιά από 24 έως 31 βαθμούς Κελσιου.

Αύριο Σάββατο, στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στα νότια ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθεί παροδική βροχή στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί βροχή ή καταιγίδα κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.