Πολιτική
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 15:58

Γ. Πεταλωτής: Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα

Απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί «κρυφής ατζέντας», τα οποία καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΝΔ. «Σαφώς και δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα», ξεκαθάρισε και τόνισε: «Εμείς προχωράμε για τα συμφέροντα της χώρας και η ΝΔ ας μείνει να επικαλείται κρυφή ατζέντα».

Απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί «κρυφής ατζέντας», τα οποία καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΝΔ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1944067 . «Σαφώς και δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα», ξεκαθάρισε ο κ. Πεταλωτής.

Επιτέθηκε μάλιστα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι τα περί «κρυφής ατζέντας» είναι η νέα τακτική αποδόμησης εκ μέρους της ΝΔ για οποιαδήποτε επιτυχία της χώρας μας. «Εμείς προχωράμε για τα συμφέροντα της χώρας και η ΝΔ ας μείνει να επικαλείται κρυφή ατζέντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε ακόμη τη ΝΔ ότι δεν μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να αντιληφθεί το σημαντικό διακύβευμα για την κατάσταση της χώρας. Παραπέμποντας σε δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, αλλά και του προέδρου της, είπε ότι «μέσα από τρεις διαδοχικές και διαφορετικές θέσεις προσπαθούν να βρουν τι ακριβώς έχουν να πουν, αλλά επειδή δεν έχουν τι να πουν, προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα συνομωσιολογίας, λέγοντας για κρυφή ατζέντα».

O κ. Πεταλωτής επισήμανε, τέλος, ότι στη συζητηση που θα γίνει στη Βουλή την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου, ενώ θα ακουστούν και οι θέσεις των πολιτικών αρχηγών.

«Κυβερνητική θέση η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Γερμανού κυβερνητικού ότι οι αποφάσεις της άτυπης συνόδου επήλθαν κατόπιν δεσμεύσεων της Ελλάδας για περαιτέρω περικοπές και μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «οι δεσμεύσεις για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό και είναι κυβερνητική θέση».

Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πήγε ξεκάθαρα στη Σύνοδο Κορυφής, παρουσίασε με ειλικρίνεια την πραγματική κατάσταση της χώρας μας, διαπραγματεύτηκε σκληρά με 17 χώρες, με αλληλοσυγκρουόμενα πολλές φορές συμφέροντα και σημείωσε ότι είχαμε αυτά τα αποτελέσματα «επειδή αναγνωρίστηκε και το τι κάναμε αλλά και οι προοπτικές που δημιουργούμε για την ίδια μας τη χώρα».

Απάντηση ΝΔ

«Καλέσαμε τον κ. Πεταλωτή να πει αν, στην έκτακτη Ευρωπαϊκή Σύνοδο, έχουν αναλάβει δεσμεύσεις για πρόσθετα μέτρα, όπως δήλωσε χθες ο Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της κας Μέρκελ. Αντί οποιασδήποτε άλλης απάντησης, εισπράξαμε και πάλι ύβρεις», σχολίασε με νεότερη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης. Κάλεσε επίσης για μία ακόμη φορά τον κ. Πεταλωτή να διευκρινίσει αν διαψεύδει τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, όλα τα υπόλοιπα «αποτελούν προφάσεις, εν αμαρτίαις».