Πολιτική
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 16:36

Γ. Πεταλωτής: Ο Μ. Καρχιμάκης δεν μίλησε για τη ΝΔ

Αντεπίθεση στον εκπρόσωπο της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, ο οποίος είχε κατηγορήσει νωρίτερα τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για «έσχατη πολιτική αθλιότητα», εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αντεπίθεση στον εκπρόσωπο της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, ο οποίος είχε κατηγορήσει νωρίτερα τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για «έσχατη πολιτική αθλιότητα», εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Καρχιμάκης δεν μίλησε για τη ΝΔ, ξεκαθάρισε ο κ. Πεταλωτής, αναφερόμενος στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου περί κύκλων της ΝΔ που εμπλέκονται στα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας.

«Ο Μιχελάκης καλό θα είναι την ευαισθησία που επέδειξε χαρακτηρίζοντας συκοφάντη τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, να την επιδεικνύει και όταν οι επίσημες ανακοινώσεις της ΝΔ βρίθουν συκοφαντιών, ψευδών αναφορών και υβριστικών επιθέσεων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι πίσω από τις σχετικές αναρτήσεις βρίσκεται κόμμα της αντιπολίτευσης, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι δεν έχει πει και ούτε θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο, σημειώνοντας παράλληλα πως οι πολίτες πρέπει να απαξιώνουν τέτοιες «άφρονες» ενέργειες. Διαμήνυσε επίσης ότι όσοι επενδύουν σε καταστάσεις που σκορπίζουν πανικό ως προς την κατάσταση της χώρας «θα έχουν την απάντηση που τους πρέπει από τη δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές».

Σημειώνεται ότι αναφερόμενος σε e-mail που κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα και στο οποίο γινόταν λόγος για επικείμενη χρεοκοπία της χώρας, ο Μιχάλης Καρχιμάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν θέλει να πιστέψει ότι προέρχεται από πολιτικούς αντιπολιτευτικούς κύκλους, γιατί αυτό, όπως είπε, «θα ισοδυναμούσε με εθνική προδοσία αν αποδειχθεί».

«Και διαπιστώσαμε βέβαια», πρόσθεσε σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, «και αυτό το κατάπτυστο δημοσίευμα μέσω των blogs που από ό,τι διαβάζω και σήμερα και χθες, προέρχεται από κύκλους -δεν θέλω να το πιστέψω- της Νέας Δημοκρατίας, που δημιούργησαν ένα τρομακτικό πανικό».

Οι ισχυρισμοί του κ. Καρχιμάκη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «αν δεν πει ονόματα για τους δήθεν κύκλους της ΝΔ θα είναι ένας άθλιος συκοφάντης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ