Πολιτική
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 11:34

Γ. Καρατζαφέρης: Οι σολίστες του Τιτανικού συνεχίζουν το βιολί τους

Να σταματήσουν τις έριδες για το ποιος φταίει και να καταθέσουν προτάσεις για τη σωτηρία της χώρας κάλεσε τα δύο μεγάλα κόμματα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

Να σταματήσουν τις έριδες για το ποιος φταίει και να καταθέσουν προτάσεις για τη σωτηρία της χώρας κάλεσε τα δύο μεγάλα κόμματα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

«Οι σολίστες του Τιτανικού συνεχίζουν το βιολί τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, διερωτώμενος πότε θα καταλάβουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι «το πράγμα δεν τραβάει».

«Φταίτε και οι δύο εσείς κυβερνήσατε όλα αυτά τα χρόνια. Ο επιμερισμός θα γίνει κάποια στιγμή. Εσείς κυβερνήσατε με άνετη πλειοψηφία και το αποτέλεσμα είναι μια χώρα που δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς δανεικά, μια χώρα που για να μπορέσει να ζήσει πρέπει να δίνει πολλά από την εθνική της κυριαρχία», πρόσθεσε. Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι μετά την τρόικα, σύντομα θα υπάρχει από ένας επίτροπος από την κ. Μέρκελ σε κάθε υπουργό.

«Εχετε ιστορική ευθύνη. Πρέπει να βρούμε λύσεις, προτάσεις», συμπλήρωσε. Αναγνώρισε επίσης ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα ήταν θετικά, σημειώνοντας πως δεν χρειάζεται μεμψιμοιρία. «Σκεφτόμαστε ότι αν πετύχει η κυβέρνηση θα πετύχει ο κ. Παπανδρέου, όχι ότι θα πετύχει η Ελλαδα», επισήμανε.

«Το θέμα που μπαίνει, είναι αυτός ο νέος βατήρας: Θα μπορέσει η κυβέρνηση που έρχεται να το διεκπεραιώσει, να διαχειριστεί αυτή τη νέα ευκαιρίας;», διερωτήθηκε.

Απηύθυνε επίσης έκκληση για ομοψυχία και τόνισε πως ο ίδιος θα ήθελε «να πάνε στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Μαρτίου και οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί με το αεροπλάνο του Παπανδρέου, για να δείξουν πως το διαίρει και βασίλευε δεν υφίσταται».

Πρότεινε τέλος σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η άντληση των 50 δισ. από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, να προταθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να της δοθούν ακίνητα 50 δισ. ευρώ, εκτιμημένα από αντικειμενικό εκτιμητή, με δυνατότητα επιστροφής τους σε περίπτωση που συγκεντρωθεί το εν λόγω ποσό.