Αθλητικά
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 11:55

Champions League: Τα τελευταία ματς των «16»

Τέλος στην «κατάρα» της φάσης των «16» -που ολοκληρώνεται απόψε- θέλει να βάλει η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία φιλοξενεί την Λιόν στο 1-1 του πρώτου παιχνιδιού. Τυπική διαδικασία στο Λονδίνο, όπου η Τσέλσι αντιμετωπίζει την Κοπεγχάγη έχοντας πλεονέκτημα το 2-0 της Δανίας.

Τέλος στην «κατάρα» της φάσης των «16» -που ολοκληρώνεται απόψε- θέλει να βάλει η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία φιλοξενεί την Λιόν στο 1-1 του πρώτου παιχνιδιού. Τυπική διαδικασία στο Λονδίνο, όπου η Τσέλσι αντιμετωπίζει την Κοπεγχάγη έχοντας πλεονέκτημα το 2-0 της Δανίας.

Ρεάλ-Λιόν

Η Ρεάλ υποδέχεται την Λιόν με στόχο να βάλει τέλος στην κατάρα που την θέλει να μην μπορεί να περάσει στα προημιτελικά του Champions League εδώ κι επτά χρόνια. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει το πλεονέκτημα του πρώτου αγώνα με το 1-1 στο Ζερλάν. Στο πρωτάθλημα με τη νίκη επί της Χέρκουλες εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Μπαρτσελόνα και μείωσε την διαφορά στους πέντε βαθμούς.

Το ευχάριστο για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην αρχική ενδεκάδα και μαζί με τον Μπενζεμά θα αποτελέσουν τις επιθετικές αιχμές της «βασίλισσας». Αντίθετα, εκτός αποστολής έμειναν ο τραυματίας Γκάγκο και ο Κακά που ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

Η Λιόν από την άλλη ταξίδεψε στην Μαδρίτη με καλή ψυχολογία μετά τις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Το ευχάριστο για τον Κλοντ Πιέλ είναι ότι ο Λισάντρο Λόπες δείχνει σε τρομερή κατάσταση έχοντας τέσσερα γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια. Ο Αργεντινός στο πρώτο παιχνίδι είχε απουσιάσει και θα αποτελέσει τον μοναδικό προωθημένο για τους «λιονέ».

Ο Πιέλ έχει να αντιμετωπίσει δύο απουσίες, αυτές του τιμωρημένου Μπαστος και του τραυματία Έντερσον. Οι δύο ομάδες έχουν προηγούμενα από την περσινή σεζόν όπου η γαλλική ομάδα είχε κάνει «κηδεία» μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αποκλείοντας την Ρεάλ.

Τσέλσι-Κοπεγχάγη

Στα προημιτελικά βρίσκεται ήδη η Τσέλσι η οποία μετά τη νίκη της με 2-0 στην Δανία σκέφτεται ήδη τον επόμενο αντίπαλο. Έτσι, στους «μπλε» το μόνο που δεν σκέφτονται το τελευταίο διάστημα είναι το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη, αλλά όλα τα άλλα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο (ξαναγίνεται αρχηγός ο Τέρι στην εθνική Αγγλίας, πότε θα σκοράρει ο Τόρες).

Για άλλο ένα παιχνίδι ο Κάρλο Αντσελότι θα ξεκινήσει βασικό τον Ισπανό επιθετικό σε μία προσπάθεια να πετύχει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Τσέλσι, ενώ δεν αποκλείονται κάποιες αλλαγές για να φρεσκαριστεί η ενδεκάδα ενόψει και του αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι.

Η Κοπεγχάγη ταξίδεψε στο Λονδίνο γνωρίζοντας ότι η πορεία της στο Champions League κάπου εδώ τελειώνει. Βέβαια ο ίδιος ο Σολμπάκεν για να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του τονίζει ότι εάν η ομάδα του σκοράρει πρώτη θα μπορέσει να δώσει ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Δύο απουσίες έχουν οι πρωταθλητές Δανίας με τον γνωστό μας Aντονσον να είναι τραυματίας, ενώ ο Πόσπεχ έχει συμπληρώσει κάρτες.

Πηγή: www.gazzetta.gr