Αθλητικά
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 23:48

Champions League: Στα προημιτελικά μετά από έξι χρόνια η Ρεάλ

Έξι χρόνια ήταν πολλά. Για πρώτη φορά μετά το 2004 η Ρεάλ βρίσκεται στους «8» του Champions League. Η ομάδα του Μουρίνιο συνέτριψε 3-0 την Λιόν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ανετα η Τσέλσι με Κοπεγχάγη.

Έξι χρόνια ήταν πολλά. Για πρώτη φορά μετά το 2004 η Ρεάλ βρίσκεται στους «8» του Champions League. Η ομάδα του Μουρίνιο συνέτριψε 3-0 την Λιόν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Από το 2004 είχε να παίξει στα προημιτελικά της διοργάνωσης η Ρεάλ και χρειάστηκε να έρθει ο Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο για να σπάσει την κατάρα των έξι ετών. Ταυτόχρονα, οι Μερένχες πήραν την εκδίκησή τους κόντρα στην Λιόν, η οποία πέρυσι τους είχε αποκλείσει από τους «16» του θεσμού με 1-0 στην Γαλλία και 1-1 στο «Μπερναμπέου». Πλέον τα βλέμματα των Μαδριλένων στρέφονται στην κλήρωση της Παρασκευής (18/03), στην οποία δεν υπάρχουν περιορισμοί και η κλήρωση μπορεί να φέρει αντιμέτωπη την Μπαρτσελόνα.

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς η Ρεάλ, που είχε στη σύνθεσή της τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος προέρχονταν από τραυματισμό. Στο 3' ο Πορτογάλος εκτέλεσε φάουλ που πέρασε άουτ, ενώ ο Μαρσέλο έβγαινε πολύ επικίνδυνα από αριστερά και ήταν εξαιρετικά ορεξάτος. Στο 13' είχε την πρώτη υποψία φάσης η Λιόν, όμως ο Λισάντρο έστειλε τη μπάλα έξω από το «Μπερναμπέου». Στο 17' ο Αλόνσο εκτέλεσε φάουλ, ο Κριστιάνο πήρε την κεφαλιά, όμως ο Γιορίς μπλόκαρε, ενώ στο 22' μετά από ωραία ενέργεια του Σισοκό από πλευράς φιλοξενούμενων, ο Ντελγάδο ανάγκασε τον Κασίγιας να πέσει και να διώξει σε κόρνερ. Στο 27' έφτασε πιο κοντά στο γκολ η Ρεάλ με τον Ρονάλντο να κατεβάζει μακρινή πάσα του Οζίλ, να κάνει ωραία κίνηση και τρομερό σουτ, όμως ο Γιορίς απογειώθηκε και πέταξε σε κόρνερ! Η Λιόν μετά το πρώτο 25λεπτο ισορρόπησε και προσπάθησε να φανεί απειλητική, όμως οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 37' με τον Μαρσέλο έπαιξε το «1-2» με τον Ρονάλντο και με επίδειξη τεχνική πέρασε δύο αμυντικούς εντυπωσιακά και νίκησε τον Γιορίς. Το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Στο ημίχρονο στα matrix του γηπέδου εμφανίστηκε η εικόνα του Ερίκ Αμπιντάλ και οι οπαδοί των Μαδριλένων αποθέωσαν τον άτυχο παίκτη της αιωνίας αντιπάλου, Μπαρτσελόνα, ο οποίος θα κάνει επέμβαση για αφαίρεση όγκου στο συκώτι.

Στην επανάληψη η εικόνα ήταν διαφορετική από αυτή του πρώτου μέρους. Η Λιόν μπήκε δυνατά και πίεσε μπροστά με τη αλλαγή του Μπριάν με τον Γκομίς να δίνει ώθηση. Για ένα τέταρτο τα πάντα ήταν ανοικτά στο ματς, όμως στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μπενζεμά, ο οποίος ήταν ο σκόρερ της Ρεάλ στο πρώτο ματς. Στο 62' δεν πρόλαβε να σκοράρει, όμως στο 66' μετά από βαθιά μπαλιά του Μαρσέλο βρέθηκε μόνος του και πλάσαρε σωστά τον Γάλλο τερματοφύλακα φτάνοντας τα 6 γκολ σε 7 ματς στη φετινή διοργάνωση και τα 20 σε όλες τις διοργανώσεις. Στο 68' ξαναβρέθηκε τετ α τετ με το Γιορίς όμως δεν μπόρεσε να βάλει και δεύτερο γκολ. Αυτό το έκανε ο Ντι Μαρία στο 73' με ωραίο πέρασμα πάνω από Γιορίς, μετά από κεφαλιά πάσα Οζίλ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι παίκτες των δύο ομάδων έδειξαν τα μπλουζάκια συμπαράστασης προς τον Ερικ Αμπιντάλ.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Μαρσέλο, Πέπε, Καρβάλιο, Κεντίρα, Αλόνσο, Οζίλ, Ντι Μαρία (79' Γκρανέρο), Ρονάλντο (74' Αντεμπαγιόρ), Μπενζεμά (84' Ντιαρά)

Λιόν (Κλοντ Πιέλ): Γιορίς, Ρεβιγιέρ, Κρις, Λόβρεν, Τουλαλάν, Κάλστρομ, Γκουρκίφ (69' Πιέ), Ντελγάδο (80' Πιάνιτς), Μπριάν (46' Γκομίς), Λισάνδρο

Εύκολη πρόκριση για Τσέλσι

Μετά το 2-0 της Τσέλσι στην πρώτη αναμέτρηση, το ποιος θα έπαιρνε την πρόκριση για τα προημιτελικά ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Η Κοπεγχάγη αυτή τη φορά στάθηκε στο ύψος της απέναντι στην Τσέλσι και έδειξε ότι δίκαι έφτασε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης. Παρά το γεγονός ότι οι μπλε ήταν και πάλι ανώτεροι και δημιούργησαν αρκετές καλές φάσεις, το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι (Αντσελότι): Τσεχ, Μποζίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ (84' Εσιέν), Λάμπαρντ, Ραμίρες, Ζιρκόβ (75' Μαλουντά), Ανελκά (68' Τόρες), Ντρογκμπά

Κοπεγχάγη (Σολμπάκεν): Βίλαντ, Βεντ, "Ζάνκα" Γιόργκενσεν, Άντονσον, Μπένγκτσον (61' Ζοχόρε), Κλοντεμίρ, Κβιστ, Μπολάνιος (90' Τόμας Κρίστενσεν), Βίνγκααρντ (74' Σαντίν), Γκρόνκιερ, Ν'Ντόι

Πηγή: www.gazzetta.gr