Πολιτική
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 08:54

Στη Σύρο ο Πρωθυπουργός

Σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του Νοτίου Αιγαίου θα έχει ο Πρωθυπουργός στη Σύρο, όπου και θα απευθύνει ομιλία. Ενταση και χρήση χημικών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ερμούπολη. Ενημέρωση της Βουλής για τις εξελίξεις στη Λιβύη την Τρίτη.

Σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του Νοτίου Αιγαίου θα έχει ο Πρωθυπουργός στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου και θα απευθύνει ομιλία (στο Πνευματικό Κέντρο).

Το πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου στο νησί ξεκίνησε με επίσκεψη στα Ναυπηγεία Νεώριον. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Κώστας Κοκκάλας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας, τα οποία ανήκουν στον ίδιο όμιλο.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κυκλαδω, όπου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τα παραρτήματά του σε επτά νησιά του νοτίου Αιγαίου.

«Είμαστε κοντά σας να συζητήσουμε τα προβλήματα και να αναδείξουμε τις πολλές προοπτικές που έχουν τα νησιά του Αιγαίου», τόνισε. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Ρούσσος του παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την ανάπτυξη του νομού και των μεγάλων νησιών των Κυκλάδων.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για πολύ σημαντικό έργο και το χαρακτήρισε δείγμα της μετατροπής των μειονεκτημάτων και των αδυναμιών που προέρχονται από τη νησιωτική φύση των κοινωνιών -όπως των κυκλαδίτικων νησιών- σε προτερήματα.

Επιπλέον, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την αξιοποίηση των τεχνολογιών και σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο ψηφιακό σχολείο, καθώς επίσης και στην ευκολότερη πρόσβαση, μέσω Ίντερνετ, στον τουρισμό.

Επεισόδια μικρής έκτασης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Εξάλλου, περιορισμένου όγκου συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Ερμούπολης, από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις, όταν ομάδα φοιτητών επιχείρησε να σπάσει των κλοιό των ματ και να πλησιάσει το κτήριο όπου βρισκόταν ο Πρωθυπουργός.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν νεράτζια και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Ενημέρωση της Βουλής την Τρίτη για τη Λιβύη

Την Τρίτη ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη. Σε δηλώσεις του μετά την έκτακτη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο Παρίσι, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ. «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «παρά τις διαβεβαιώσεις του καθεστώτος στη Λιβύη ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις και ότι θα εφαρμοστεί η εκεχειρία, αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα, από τις πράξεις τους, πράξεις βίας. Γι’αυτό και θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων».