Πολιτική
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 12:17

Ενημέρωση Δ. Αβραμόπουλου από τον ΥΕΘΑ για τη Λιβύη

Τη θέση ότι η Ελλάδα σέβεται και τιμά της υποχρεώσεις της ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλο για τις εξελίξεις στη Λιβύη. ΝΔ: Ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν επιχειρεί στρατιωτικά.

Τη θέση ότι η Ελλάδα σέβεται και τιμά της υποχρεώσεις της ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., επανέλαβε, ενημερώνοντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλο για τις εξελίξεις στη Λιβύη, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλος.

«Δεν μετέχουμε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.», επανέλαβε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Έχουμε δηλώσει στο ΝΑΤΟ ποιες είναι οι δυνατότητες που θέτουμε στη διάθεσή του, όταν αναπτύξει τις δικές του επιχειρήσεις και στο μεταξύ, ανταποκρινόμαστε σε αιτήματα χωρών -συμμάχων και φίλων- που ζητούν υποστηρικτικού χαρακτήρα διευκολύνσεις στο ελληνικό έδαφος».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η Ελλάδα παρέχει διευκολύνσεις, οι οποίες είναι απολύτως εναρμονισμένες με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, την οποία σέβεται.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν επιχειρεί στρατιωτικά στην περιοχή, συνεισφέρει επικουρικά με βάση τις συμβατικές της υποχρεώσεις, πάντοτε προσβλέποντας ο ρόλος της, μέσα στο πλαίσιο του ΟΗΕ και των υποχρεώσεών της προς την Ευρώπη, να είναι σταθεροποιητικός, στην προσπάθεια, που γίνεται απ΄ όλους, για να αποκατασταθεί η τάξη στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος.

Καταλήγοντας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι «η Ελλάδα ήταν παραδοσιακά και είναι ένας σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή. Πολύ ορθά, συμμετέχει, ανταποκρινόμενη στις υποχρεώσεις της, στο επιχειρησιακό σχέδιο, πάντοτε όμως διασφαλίζοντας το δικό της ρόλο και μένοντας μακριά από κάθε μορφής στρατιωτικής επέμβασης».