Αθλητικά
Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011 07:30

Αποκλειστικός στόχος η νίκη για την Εθνική κόντρα σε Μάλτα

Με μοναδικό στόχο της νίκη θα παραταχθεί απόψε (21:30, MEGA) η Εθνική στο στάδιο «Τα' Κάλι», λίγο έξω από τη Βαλέτα, για το παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2012 με τη Μάλτα.

Με μοναδικό στόχο της νίκη θα παραταχθεί απόψε (21:30, MEGA) η Εθνική στο στάδιο «Τα' Κάλι», λίγο έξω από τη Βαλέτα, για το παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2012 με τη Μάλτα.

Απαντες στο στρατόπεδο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος γνωρίζουν καλά πως, κάθε άλλο αποτέλεσμα, πλην του τριπόντου, θα απομακρύνει δραματικά το ελληνικό συγκρότημα από τον στόχο της πρωτιάς στον όμιλο, που δίνει και την απευθείας πρόκριση για τα τελικά στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας

Το θετικό την όλη υπόθεση, βέβαια, είναι πως βάσει της δυναμικότητας του αντιπάλου, η νίκη βρίσκεται απόλυτα μέσα στις δυνατότητες της Εθνικής. Μεγάλο αρνητικό η γνώση, πως τυχόν απώλεια βαθμών σε ένα παιχνίδι σαν και αυτό, πολύ δύσκολα αναπληρώνεται...

Η προϊστορία, πάντως, μόνο ευχάριστες μνήμες φέρνει στο μυαλό των Ελλήνων διεθνών. Την τελευταία φορά που η Εθνική αντιμετώπισε τη Μάλτα στο ίδιο γήπεδο ήταν το 2007. Τέσσερις μέρες μετά τη συντριβή με 1-4 από την Τουρκία στο Καραϊσκάκη. Έστω και δύσκολα τότε, με ένα εύστοχο πέναλτι του Αγγελου Μπασινά ο Ότο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του έφυγαν νικητές. Ανέκτησαν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση και η μηχανή πήρε μπρος. Κάνοντας όλο νίκες στη συνέχεια, προκρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό του 2008, έχοντας συγκεντρώσει 31 πόντους σε σύνολο 36.

Με δεδομένη, λοιπόν, την υποχρέωση για το διπλό, ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να παρατάξει αρκετά επιθετικά την ομάδα του, αν και σε όλες τις προπονήσεις της περασμένης εβδομάδας προσπάθησε να κρατήσει κρυφές τις σκέψεις του. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το πιο πιθανό είναι να ακολουθήσει διάφορες παραλλαγές του 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί, όπως όλα δείχνουν, ο Αλέξης Τζόρβας. Αβραάμ Παπαδόπουλος και Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα είναι το κεντρικό δίδυμο, ενώ Βασίλης Τοροσίδης και Γιώργος Τζαβέλλας θα καλύψουν το δεξί και το αριστερό άκρος της άμυνας αντίστοιχα. Στα χαφ θα παίξουν οι Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Κατσουράνης, ενώ μπροστά αριστερά θα βρίσκεται πιθανότατα ο Γιώργος Σαμαράς και δεξιά ο Σωτήρης Νίνης. Στην κορυφή της επίθεσης τον ρόλο του φουνταριστού θα κληθεί να φέρει εις πέρας με επιτυχία ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Στον αντίποδα, ο τεχνικός των Μαλτέζων, Τζον Μπούτιγιεκ σχεδιάζει ένα πιο συντηρητικό 4-4-2. Τη φανέλα με το νο 1 θα την εμπιστευτεί στον Χάμπερ, ενώ στην άμυνα θα ξεκινήσει με τους Καρουάνα, Αγκιούς (κεντρικοί), Μάμο (αριστερά) και Μπρίφα (δεξιά). Στο κέντρο θα παρατάξει τους Χάτσινσον (αμυντικό χαφ), Μπαγιάντα (αριστερό χαφ), Ρ. Φένεχ (δεξί χαφ) και Σκιμπέρας (επιτελικό χαφ). Τέλος στην επίθεση τα κάστανα από τη φωτία θα πρέπει να βγάλουν οι Μιφσούντ και Σέμπρι.