Πολιτική
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 21:15

Τέσσερα νομοσχέδια στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη στις 2:00 μ.μ. υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τέσσερα νομοσχέδια θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Επί τάπητος θα τεθούν το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, το νομοσχέδιο που αφορά στην «αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, και την σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις», το νομοσχέδιο που αφορά «στα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» και το νομοσχέδιο για την «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις».

Θα προηγηθεί σύσκεψη για θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης στις 10.30 πμ στην Βουλή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου με συμμετέχοντες τους υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοΐδη, Τ. Μπιρμπίλη, Δ. Ρέππα, Π. Γερουλάνο, Χ. Παμπούκη και Κ. Σκανδαλίδη.

Στη 1:00 μ.μ., ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού.

Στις 5:00 μ.μ., ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με την ομάδα εργασίας - προΐσταται ο Ιταλός Αρχιτέκτονας, Renzo Piano - η οποία θα του παρουσιάσει το πρόγραμμα εκπόνησης των μελετών για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου - Γυάλινο κτήριο, αίθουσα «Ορέστης»)

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης.