Πολιτική
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές, με σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα στη Νότια Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες, θα είναι κατά τόπους έντονα.

Βροχές, με σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα στη Νότια Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες, θα είναι κατά τόπους έντονα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Νότια Θεσσαλία, της Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς στην Ανατολική Πελοπόννησο να είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα 6 και στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5, τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και το βράδυ μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια, που πιθανώς στη Δυτική Κρήτη να είναι ισχυρές, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα, τοπικές νεφώσεις μα παροδικές βροχές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)