Πολιτική
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 17:57

Γ. Πεταλωτής: Σαφώς και βγαίνει το πρόγραμμα

Σε διαρθρωτικές αλλαγές και περιστολή των δαπανών θα αφορούν τα διορθωτικά μέτρα για το 2011, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν στα μέτρα θα εμπεριέχονται αύξηση ΦΠΑ και έμμεσων φόρων, ενώ επανέλαβε ότι «δεν μιλάμε για μισθούς και συντάξεις».

Σε διαρθρωτικές αλλαγές και περιστολή των δαπανών θα αφορούν τα διορθωτικά μέτρα για το 2011, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν στα μέτρα θα εμπεριέχονται αύξηση ΦΠΑ και έμμεσων φόρων, ενώ επανέλαβε ότι «δεν μιλάμε για μισθούς και συντάξεις».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «σαφώς και βγαίνει το πρόγραμμα, γιατί υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις».

«Η εθνική προσπάθεια των πολιτών για έξοδο από κρίση και οικοδόμηση ενός διαφορετικού μέλλοντος, έχει διαψεύσει μέχρι σήμερα πολλές εγχώριες και διεθνείς φωνές, που προεξοφλούσαν ως 'Κασσάνδρες' τη χρεοκοπία, την επιστροφή στη δραχμή, την έξοδο από την Ευρωζώνη και διάφορα άλλα ευφάνταστα σενάρια», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια αυτή που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, «θα διαψεύσει εκ νέου, όσους συνεχίζουν να απεργάζονται τέτοιου είδους σενάρια, δρώντας πολλές φορές, προφανώς, υστερόβουλα».

Επισήμανε ακόμη ότι «η συμμετοχή όλων των υγιών δυνάμεων είναι απαραίτητη γιατί προσδίδει κύρος, αξιοπιστία, ένταση και όραμα στις προσπάθειές μας».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Οικονόμου ο οποίος υποστήριξε ότι η μόνη λύση που έχει η κυβέρνηση είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να διεκδικήσει να μπει στο μηχανισμό στήριξης τώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφενός είπε ότι ο κ. Οικονόμου σαφώς και ξεκινάει από μια διαφορετική αφετηρία από αυτή που ξεκινάει και δυστυχώς τελειώνει η αντιπολίτευση και αφετέρου τόνισε ότι «το πρόγραμμα βγαίνει».

«Για όλους αυτούς που λένε ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα- και αναφέρομαι στην αντιπολίτευση ή και σε παράγοντες εξωπολιτικούς και εξωθεσμικούς πολλές φορές - θα θέλαμε να είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία και επί κυβέρνησης ΝΔ, όταν δημιουργούνταν το πρόβλημα και να δείξουν την ίδια ευαισθησία και τώρα, συμβάλλοντας στο να βγει ένα πρόγραμμα, που έχει άμεση σχέση με το καλό του ελληνικού λαού», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Πεταλωτής.

Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σημείβσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιθυμούσε και δεν θα μπορούσαν να είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ένας «στρατός», που απλώς θα ψηφίζει νομοσχέδια.

Υπογράμμισε ότι ο ρόλος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι πραγματικά πολύ δυναμικός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί έτσι, ώστε το δημόσιο συμφέρον διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο.

Σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση των εισηγητών ΚΤΕ και προέδρων των κοινοβουλευτικών επιτροπών που φέρεται να είπαν ότι δεν ενημερώνονται από τους υπουργούς, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως όταν γίνεται δουλειά, θα υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να έχει διασύνδεση με τους βουλευτές και εκτίμησε ότι «σε γενικές γραμμές τα πράγματα πάνε πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα».

Ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις υπουργών ότι η κυβέρνηση λέει όλη την αλήθεια για την οικονομία, υπογράμμισε ότι σαφώς και δεν υπάρχει κανένα οργανωμένο σχέδιο για να διαψευστούν ή να διασκεδαστούν οι αγωνίες του κ. Λοβέρδου, «ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι διακυβεύεται στη χώρα και εξέφρασε την αγωνία και την άποψή του και, ούτως ή άλλως, δεν ήταν επικριτικός».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ