Πολιτική
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 31 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται αρχικά αιθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρη βροχή κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.