Πολιτική
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2002 07:14

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και πάλι ο Αλ. Γιωτόπουλος

Αρνήθηκε και πάλι όλες τις κατηγορίες για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, κατά τη συμπληρωματική του απολογία χθες στον ειδικό εφέτη ανακριτή. Ο Γιωτόπουλος, επικαλέστηκε τα ασφυκτικά περιθώρια για τη μελέτη της δικογραφίας και παρέπεμψε στην απολογία του στην 4η τακτική ανακρίτρια, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, Γιάννης Ραχιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο Σάββας Ξηρός σε χειρόγραφη προκήρυξη που του επιδείχθηκε, αναγνώρισε τον γραφικό χαρακτήρα του Γιωτόπουλου, ενώ συμπλήρωσε ότι διόρθωσε την πορεία της ρουκέτας κατά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία τον Φεβρουάριο του 1996, για να μην υπάρξουν θύματα.

Χθες, ξεκίνησε και η κλήτευση μαρτύρων για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη». Το πρωϊ μετέβη στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Παπαδημητρίου, ο οποίος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και ζήτησε να λάβει γνώση της δικογραφίας, ενώ το μεσημέρι, κατέθεσε ο αστυνομικός Ιωάννης Παπαφώτης, ο οποίος είχε τραυματιστεί στη συμπλοκή στα Σεπόλια.

Παράσταση πολιτικής αγωγής θα δηλώσει και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συνέστησε αποφυγή από τα τηλεοπτικά παράθυρα, τα οποία όπως είπε, ευτελίζουν την υπόθεση.