Πολιτική
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011 11:46

Απορρίπτει ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο Φ. Κουβέλης

Τα περί ενδεχόμενης συνεργασίας με την κυβέρνηση διέψευσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Τα περί ενδεχόμενης συνεργασίας με την κυβέρνηση διέψευσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Η παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς αυτοπροσδιορίζεται από το πρόγραμμά της, τις θέσεις της και την εναλλακτική της πρόταση, που βρίσκεται σε διαφορά από όσα υποστηρίζει και πράττει η κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η παρουσία της παράταξης στις εκλογές, οποτεδήποτε και αν γίνουν αυτές, θα είναι αυτόνομη.

Τόνισε ακόμη ότι η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρεται στην όποια μορφή συνεργασίας, στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών συμφωνιών και συμπτώσεων που δικαιολογούν συγκλίσεις, αλλά όπως διευκρίνισε σήμερα δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία και αυτές οι προϋποθέσεις.

«Είναι σαφές το δικό μας πολιτικό στίγμα. Εμείς, αναφερόμαστε στην ανάγκη συμπόρευσης δυνάμεων της Δημοκρατικής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, πολιτικών δυνάμεων και κοινωνικών που αναφέρονται στον σοσιαλισμό, αλλά και άλλων προοδευτικών και ανένταχτων πολιτών», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «εύκολο αντιπολιτευτικό» προς τη Δημοκρατική Αριστερά λόγο τα σενάρια περί πολιτικών συγκλίσεων του κόμματος με άλλες δυνάμεις.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ωστόσο την ανάγκη διαλόγου ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και την κυβέρνηση, διότι, όπως είπε, πρέπει να αναζητείται κοινός πολιτικός τόπος, ιδιαίτερα με παρούσα την οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα που καταγράφονται.

Αυτό, ξεκαθάρισε, είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα από το να διαμορφώνεται εκείνη η αναγκαία συνθήκη, προκειμένου να έχουμε συγκλίσεις και πολιτικές συμπτώσεις.

Ερωτηθείς τέλος σχετικά, δήλωσε ότι δεν τον ενόχλησε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέστη στο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. «Ο καθείς και τα όπλα του», σχολίασε χαρακτηριστικά.