Κόσμος
Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 11:08

Αφγανιστάν: Πέμπτη μέρα διαδηλώσεων για το κάψιμο του Κορανίου

Συνεχίζονται για πέμπτη μέρα οι αντιδράσεις στο Αφγανιστάν για το κάψιμο του Κορανίου στις 20 Μαρτίου σε εκκλησία της Φλόριντα.

Συνεχίζονται για πέμπτη μέρα οι αντιδράσεις στο Αφγανιστάν για το κάψιμο του Κορανίου στις 20 Μαρτίου σε εκκλησία της Φλόριντα. Από την περασμένη εβδομάδα χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Το Σαββατοκύριακο 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κανταχάρ όταν διαδηλωτές με άσπρες σημαίες των Ταλιμπάν συγκρούστηκαν με την αστυνομία, καίγοντας αυτοκίνητα, καταστρέφοντας καταστήματα και λεηλατώντας σχολεία θηλέων.

Την Παρασκευή επτά υπάλληλοι του ΟΗΕ και πέντε Αφγανοί διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης του συγκεντρωμένου πλήθους στα γραφεία του Οργανισμού στη συνήθως ήρεμη πόλη Μαζάρ Ι Σαρίφ.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Θάνατος στην Αμερική», περίπου 250 νεαροί Αφγανοί συγκεντρώθηκαν και σήμερα Τρίτη, στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ για να διαμαρτυρηθούν για το κάψιμο του Κορανίου από τον Αμερικανό πάστορα Τέρι Τζόουνς.