Πολιτική
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 15:05

Νέα σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση

Για ιδιότυπη στάση πληρωμών από την κυβέρνηση και κυνήγι μαγισσών σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι κάνει την εσωκομματική του κρίση, κρίση του πολιτικού συστήματος και της ελληνικής κοινωνίας.

Για ιδιότυπη στάση πληρωμών από την κυβέρνηση και κυνήγι μαγισσών σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι κάνει την εσωκομματική του κρίση, κρίση του πολιτικού συστήματος και της ελληνικής κοινωνίας.

Σχολιάζοντας τα περί εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και τις πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το πρόγραμμα μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής σταθερότητας, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τις πρακτικές της, λέγοντας:

«Αυτά που κάνετε είναι για γέλια και για κλάματα. Εκτίθεστε και σεις και αυτοί που ασκούν επικοινωνιακή πολιτική και αναφέρονται στους πολίτες. Καταλαβαίνω την κρίση και τον πανικό που σας έχει καταβάλει διότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Διότι τα νέα μέτρα και σκληρά θα είναι και αβέβαιος ο στόχος τους, διότι ότι έχετε πει μέχρι σήμερα έχει αποτύχει, όμως από ένα σημείο και μετά πρέπει να καταλάβετε ότι χρειάζεται μια στοιχειώδης σοβαρότητα. Είναι αστείο να λέτε ότι το ζήτημα είναι να εξασφαλίσετε 151 Βουλευτές από την κοινοβουλευτική σας ομάδα».

«Στήνετε μία ολόκληρη συζήτηση, κάνοντας κυνήγι μαγισσών για την αναδιάρθρωση, την οποία την ξορκίζετε, αλλά το ζήτημα δεν είναι να την ξορκίσετε, αλλά να προετοιμάσετε τους όρους για να είναι προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι εις βάρος του όπως θα γίνει. Διότι την ετοιμάζουν κάτω από το τραπέζι. Η αναδιάρθρωση έχει ξεκινήσει. Έχει ξεκινήσει από την επιμήκυνση», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβένηση ότι έχει κάνει μία ιδιότυπη στάση πληρωμών: «Δεν πληρώνετε τους συμβασιούχους. Δεν πληρώνετε οι τράπεζες τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Δεν πληρώνουν τους προμηθευτές του δημοσίου. Δεν πληρώνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες που τους χρωστάει το δημόσιο εδώ και δυο χρόνια. Βεβαίως δεν υπάρχει στάση πληρωμών στους πιστωτές και στις τράπεζες. Αυτή είναι η ιδιότυπη στάση πληρωμών που έχετε κάνει».

«Δέσμια μεγάλων συμφερόντων»

Κατά την ομιλία του εξάλλου επί του νομοσχεδίου του ΥΠΑΑ για τον Ανταγωνισμό, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι δέσμια των μεγάλων συμφερόντων και ότι με μια σειρά μέτρων πριμοδοτεί σκανδαλωδώς τις μεγάλες επιχειρήσεις. «Χρειαζόσαστε και χρειάζεστε αυτά τα συμφέροντα, διότι σας στηρίζουν, διότι έχουν επιρροή σε ΜΜΕ τα οποία τα έχετε ανάγκη. Διότι οι εταιρείες τους ασκούν επιρροή στο πολιτικό σύστημα. Και τα μεγάλα κανάλια που ασκούν επιρροή στο πολιτικό σύστημα, χρειάζονται τις εταιρείες και τις διαφημίσεις τους. Είναι ένας φαύλος κύκλος, μια αλυσίδα με πολλούς κύκλους, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός νέου μεγάλου συνασπισμού εξουσίας που, όπως είπε, θα σώσει την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία, θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αναδιανομής του πλούτου και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και θα διεκδικήσει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.