Αθλητικά
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 06:06

Europa League: Ακάθεκτοι Πορτογάλοι και Βιγιαρεάλ

Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Europa League βρίσκονται Πόρτο, Μπενφίκα και Βιγιαρεάλ, ενώ ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Ντιναμό Κιέβου και Μπράγκα στο μεταξύ τους ζευγάρι.

Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Europa League βρίσκονται Πόρτο, Μπενφίκα και Βιγιαρεάλ, ενώ ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Ντιναμό Κιέβου και Μπράγκα στο μεταξύ τους ζευγάρι.

Στο Ντραγκάο οι «δράκοι» του Οπόρτο δεν άφησαν κανέναν περιθώριο αντίδρασης στους Μοσκοβίτες της Σπαρτάκ, τους οποίους και συνέτριψαν με 5-1. Ο Φαλκάο με το χατ-τρικ που πέτυχε (37', 85' και 92') ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους, ενώ από ένα τέρμα σημείωσαν Βαρέλα (65') και Μαϊκόν (70'). Για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει προς στιγμήν ο Κομπάροφ (71').

Με το ίδιο σκορ στο Μαδριγάλ η Βιγιαρεάλ τορπίλισε τις ελπίδες της Τβέντε, που και αυτή θα πρέπει να ξεχάσει πλέον την ευρωπαϊκή της περιπέτεια. Ο Μαρτσένα άνοιξε το σκορ για τα «κίτρινα υποβρύχια» στο 22', ενώ ο Βαλέρο έκανε το 2-0 στο 43'. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Νιλμάρ διαμόρφωσε το 3-0, ενώ στο 55' ο Ρόσι έκανε τέσσερα τα τέρματα της ομάδας, πριν να έρθει ξανά ο Νιλμάρ στο 80' για να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και πέμπτο συνολικά για τους γηπεδούχους. Το μόνο που κατάφεραν οι Ολλανδοί ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Γιάνκο.

Βαριά συντριβή (4-1) υπέστη και η έτερη εκπρόσωπος της Ολλανδίας στους «8», Αϊντχόφεν, στα χέρια της Μπενφίκα. Ο Αϊμάρι στο 37' ξεμπλόκαρε τη μηχανή των «αετών» και από κει και πέρα το πάρτι δεν είχε τέλος για την ομάδα της Λισαβόνας. Με δυο τέρματα του Σάλβιο (στο 45' και 51') και ένα του Σαβιόλα (94') το σκορ έφτασε στα τέσσερα τέρματα με τους φιλοξενούμενους μόνο να καταφέρνουν να μειώσουν στο 80 με τον Λαμπιάντ.

Στο Κίεβο η Ντιναμό προηγήθηκε με τέρμα του Γιαρμολένκο στο 6ο μόλις λεπτό, όμως το αυτογκόλ του Γκούσεφ στο 13' δίνει ελαφρύ προβάδισμα για τον επαναληπτικό στη Μπράγκα.