Πολιτική
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 12:10

Απ. Κακλαμάνης: Δίκαιες οι αντιδράσεις για τα «φρουτάκια»

Δίκαιη χαρακτήρισε την αντίδραση των βουλευτών σχετικά με το ν/σ για τα τυχερά παιχνίδια, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Δίκαιη χαρακτήρισε την αντίδραση των βουλευτών σχετικά με το ν/σ για τα τυχερά παιχνίδια, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι δεν είναι απαραίτητο να έχει πάντοτε δίκιο η κυβέρνηση ή ο υπουργός. Υποστήριξε επίσης ότι «τα φρουτάκια δεν χρειάζονται», καθώς, όπως είπε, αν θέλει η κυβέρνηση να εισπράξει και άλλα χρήματα, μπορεί να το κάνει χωρίς να καταστρέψει τη νεολαία και την ελληνική κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση των υποβρυχίων, τάχθηκε κατά των εξεταστικών, τονίζοντας ότι «πρέπει να πάμε τάχιστα σε προανακριτική» και να παραταθεί η σύνοδος της Βουλής μέχρι τον Οκτώβριο, ώστε να μην υπάρξει καμία παραγραφή.

Εκανε επίσης λόγο για επιχειρηματικούς και εκδοτικούς παράγοντες, οι οποίοι πιέζουν προς την κατεύθυνση της χρεοκοπίας της χώρας. Ο ελληνικός λαός, ανέφερε, δεν έχει σαφή εικόνα του τι συμβαίνει με την ευθύνη ορισμένων ΜΜΕ, ενώ διερωτήθηκε τι θα έλεγαν επιχειρηματίες που ελέγχουν και την ενημέρωση, σε περίπτωση που καλούνταν «να απαντήσουν εάν έχουν επενδύσει σε ομόλογα ή CDS στο εξωτερικό, αν έχουν βάλει πλάτη να στηριχθεί αυτή η υπόθεση (σ.σ. της χρεοκοπίας)».Ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι πρόωρες εκλογές μόνο κακό θα έκαναν στην οικονομία του τόπου, ωστόσο, παραδέχθηκε, ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλει ο πρωθυπουργός, δεν υπάρχει συναίνεση. «Δεν υπάρχει στο βαθμό που θα έπρεπε μία συνισταμένη των δυνάμεων, πλην του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ανέβει στα κεραμίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.