Πολιτική
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2002 21:03

Αντιπαράθεση ΝΔ - κυβέρνησης για την αγροτική πολιτική

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής,

μετά τη σύσκεψη του Τομέα γεωργίας του κόμματος.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «η κυβέρνηση Σημίτη έχει εγκαταλείψει τους αγρότες αφήνοντάς τους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» με αποτέλεσμα όπως υποστήριξε «η χώρα μας να χάσει στις Βρυξέλλες όλες τις κρίσιμες μάχες για τα αγροτικά μας προϊόντα».

Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη «η παράλυση του υπουργείου Γεωργίας έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που αδυνατεί να υλοποιήσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις προς τους Ελληνες παραγωγούς».

Ο υπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Στην πιο κρίσιμη για τον Ελληνα αγρότη περίοδο, η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει και πάλι, δυστυχώς, να αγνοεί τις εξελίξεις και κοντόφθαλμα να επιδεικνύει περίσσευμα λαϊκισμού και έλλειμμα σοβαρότητας και ευθύνης.

Εμείς, όπως πάντα δίνουμε τις μάχες στις Βρυξέλλες για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των παραγωγών μας».

Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος τονίζει «Αν οι μάχες που, δήθεν, δίνουν στις Βρυξέλλες είναι το ίδιο... σκληρές και αποτελεσματικές με αυτές που έδωσαν τα τελευταία χρόνια, τότε θα ήταν καλύτερα να σταματήσουν να μάχονται. Ισως έτσι οι Ελληνες αγρότες δουν καλύτερες μέρες».