Πολιτική
Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Γενικά αίθριο και σχετικά ζεστό καιρό προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με λίγες βροχές στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Γενικά αίθριο και σχετικά ζεστό καιρό προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με λίγες βροχές στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με πιθανότητα στα ορεινά για πρόσκαιρη βροχή. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 τοπικά 5 Μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου όπου ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση τη νύχτα στα βορειοδυτικά, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρωϊνές ώρες στη Δυτική Ελλάδα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)