Κόσμος
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 09:26

Υπό κράτηση ο Μπουμπάρακ και οι γιοι του

Την κράτηση του Χόσνι Μουμπάρακ για 15 μέρες διέταξε ο εισαγγελέας, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του τέως προέδρου της Αιγύπτου στο νοσοκομείο. Υπό κράτηση και οι γιοι του.

Την κράτηση του Χόσνι Μουμπάρακ για 15 μέρες διέταξε ο εισαγγελέας, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του τέως προέδρου της Αιγύπτου στο νοσοκομείο, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στη βορειοαφρικανική χώρα.

Το εισαγγελικό αίτημα έρχεται μία μέρα μετά την ανάκριση του Μουμπάρακ στο πλαίσιο της έρευνας για χρήση βίας εναντίον διαδηλωτών και για υποθέσεις διαφθοράς.

Την Τρίτη, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο 82χρονος Χόσνι Μουμπάρακ υπέστη καρδιακό επεισόδιο, ωστόσο άλλες πηγές ανέφεραν ότι ήταν σε θέση να συνεχίσει τη διαδικασία της ανάκρισής του.

Υπό κράτηση για 15 μέρες βρίσκονται και οι γιοι του τέως προέδρου. Ο Αλάα και ο Γκαμάλ Μουμπάρακ κλήθηκαν από τους εισαγγελείς που ερευνούν τις κατηγορίες για κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Ο πατέρας τους είχε δηλώσει πως λεπτομέρειες των τραπεζικών τους λογαριασμών θα διαλύσουν κάθε υποψία για παράνομα κέρδη.

Χθες, περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο, ζητώντας τη σύλληψη των υιών Μουμπάρακ. Καθώς οι δύο αδελφοί επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο της αστυνομίας προκειμένου να μεταφερθούν για ανάκριση, το πλήθος πέταξε πέτρες και μπουκάλια στο αστυνομικό όχημα.

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα στο Μουμπάρακ και την οικογένειά του, που ζούσαν στην κατοικία τους στο Σαρμ ελ-Σέιχ από το Φεβρουάριο, όταν ο Μουμπάρακ παραιτήθηκε εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων.